AKP'li Vekil: Suriye'ye Benzeyebiliriz

AKP'li Vekil: Suriye'ye Benzeyebiliriz

AKP'li vekil: "Çok kısa sürede Suriye'ye benzeyebiliriz"

AKP Mersin Milletvekili Muhsin Kızılkaya’nın Suruç’taki patlamayla ilgili sözleri şöyle:

“Bugün teröre, şiddete, bombaya, silaha karşı omuz omuza durmanın günüdür; kendi siyasi kimliklerimizi bir tarafa bırakarak. Allah korusun can kaybı hakkında net bilgiler yok ama 10 kişinin öldüğü bilgisi var. Bu sayı artarsa bu ülke bunu ne kadar kaldırabilir? Bir ateş çemberi içinde yaşadığımızı biliyoruz. Biz de diyoruz ki baştan beri biz ülkemizi ateş çemberinin dışında tutuyoruz, bu ateşin kıvılcımların buraya gelmemesi için bir şeyler yapmak, iç barışı muhafaza etmek, silaha dayalı ortaya çıkacak bir fikre kapılmamak. Çok kısa süre içerisinde biz de Suriye'ye ya da başka ülkelere benzeyebiliriz.

Ortadoğu'nun demokratik tek ülkesiyiz. Bu istikrarı, bu barışı hakikaten de, nasıl desem, kıskanan bir sürü güç var, yapılanma var. Yanı başımızda Allah adına bomba patlatan cani örgüt var, öte yandan silahtan tekrar bahsedenler var. Bugün PKK yetkilisi silahlanın çağrılarını yapanlar var. Bütün bunlara karşı, siyasi düşüncelerimizi, dini inanışlarımızı bir kenara bırakmalıyız. Bu bir katliamdır. Bu katliamın benim siyasi görüşümden başkasına yapılmış olması bunun katliam olduğunu değiştirmez. Hepimiz el ele verip şiddetli bir karşı duruş sergilemeliyiz. DAEŞ sadece Türkiye'nin bir sorunu değil. Baştan itibaren DAEŞ'in olduğu teşhisini koyan ilk ülke Türkiye'dir. Bu sadece  bizim sorunumuz değil.

Allah korusun büyük ihtimalle DAEŞ parmağı olduğu kesin gibi bir hadiseyle karşı karşıyayız.
Bu çıkarsa ortaya, bunun Suruç'la bitmeyeceğini bilmemiz gerekiyor. Dünya hassasiyet göstermediği sürece, çok enteresan fırsatlar yakalayıp bunu da kullanırlar. Bizim yapmamız gereken şey, dışardan çok içerde destektir. Memleketin istikrarı barışı bozulduğu zaman hep birlikte altında kalacağız. Barış bozulursa, istikrar bozulursa, huzursuzluk parti ayrımı yapmaz. Aynı şekilde etkiler. Bizim çocuklarımızın, torunlarımızın geleceği tehlikeye girer."

 

 

 

Kaynak : Radikal