AKP'li Vekil : AB'den Vazgeçmeyiz

AKP'li Vekil : AB'den Vazgeçmeyiz

AKP milletvekili Usta: Bu olaylar yaşandı diye ne AB'den vazgeçeriz ne de AB Bakanlığını kapatırız


Türkiye'nin 50 yıldan fazla bir süredir Avrupa Birliği’ne girmek için bir çaba içerisinde olduğuna dikkat çeken AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, “Bu olaylar yaşandı diye bizler ne Avrupa Birliği’ne girmekten vazgeçeriz ne de Avrupa Birliği Bakanlığı’nı kapatırız” dedi.

 

AK Parti Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta, Konya İl Başkanlığı’nda düzenlediği basın toplantısında, “Bu olaylar yaşandı diye bizler ne Avrupa Birliği’ne girmekten vazgeçeriz ne de Avrupa Birliği Bakanlığı’nı kapatırız. Bu politikamız kişiye veya kuruma bağlı bir şey değildir. Mesele, bu ülkenin vatandaşlarının ve kurumlarının Avrupa standartlarına ulaşabilmesidir” dedi.

 

Almanya’nın ve Hollanda’nın Türk bakanlara yönelik uygulamalarının tam anlamıyla Türkiye hazımsızlığı olduğunu kaydeden Leyla Şahin Usta, “Hele hele diplomatik dokunulmazlığı olan bakanlarımızın ülkeye girişinin engellemesi, Avrupa’nın savunduğu değerlerin ne kadar çürüdüğünü göstermektedir. Bu konuda Avrupa ve uluslararası toplumun sessizliğini de kınıyoruz. Biz büyük bir ülkeyiz, Avrupa Komisyonunun da kurucu ülkesiyiz. Ama geldiğimiz noktada Avrupa da kendi asil değerlerini ayaklar altına almaktadır. Bizler de onlara ayna tutuyoruz. Bize diyecek hiçbir şey kalmamıştır. Ben bu vesile ile 15 Temmuz akşamı gibi bayrağını, çocuğunu, eşini, babasını ve bayrağını alarak yapılan bu haksızlığa karşı çıkan tüm gurbetçi vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız orada coplandı, dövüldü, köpeklere ısırıldı ve üzerlerine atlarla saldırdılar. Bunlar, bugünün dünyası ve Avrupasında görmek istemediğimiz şeyler. Ancak bizler ülkemizin ve vatandaşlarımızın haklarını sonuna kadar kullanacağız. Bu manada 16 Nisan’ı çok önemsiyoruz. 16 Nisan, ülkemizin yeni bir sisteme geçiş yapacağı bir sürecin kapısını açıyor. Biz, Türkiye içinde yürüttüğümüz halkoylaması sürecine Avrupalı vatandaşlarımızı da katarak oradaki vatandaşlarımızı bilgilendirmeyi amaçlıyoruz. Ancak Avrupa, teröristleri ve onları destekleyenlere salonlarını sonuna kadar açarken; bir ülkenin bakanına kapılarını kapatması manidardır” dedi.

 

AVRUPA BİRLİĞİ BAKANLIĞI'NI ASLA KAPATMAYIZ

 

Türkiye'nin 50 yıldan fazla bir süredir Avrupa Birliği’ne girmek için bir çaba içerisinde olduğuna dikkat çeken Usta, “Bu olaylar yaşandı diye bizler ne Avrupa Birliği’ne girmekten vazgeçeriz ne de Avrupa Birliği Bakanlığı’nı kapatırız. Bu politikamız kişiye veya kuruma bağlı bir şey değildir. Mesele, bu ülkenin vatandaşlarının ve kurumlarının Avrupa standartlarına ulaşabilmesidir” diye konuştu.