AKP'den Operasyona Son Yorum-VİDEO

AKP'den Operasyona Son Yorum-VİDEO

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop hükümete yönelik operasyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu...

Söz Bitmeden programına katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Şentop hükümete yönelik operasyon hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Temel hedefin Cumhurbaşkanlığı seçimleri olduğunu söyleyen Şentop “Normal bir soruşturma olsa olduğu gibi kabul ederdik. Yürütülen soruşturmadaki dosyalar birbiriyle bağlantısız. İç ve dış güçler seçim öncesi AK Parti’yi zayıflatmak istiyorlar. Bunu tam olarak başaramayacaklarını bildikleri için Başbakan Erdoğan’ı hedef alıyorlar” dedi.

Soruşturmanın Halk Bankası ayağının uluslararası güçlerle bağlantısına dikkat çeken Mustafa Şentop “İran’la ilişkilerin gelişmesi, ambargonun gevşemesi Amerika’da bulunan bir kesimi rahatsız ediyor. Halk Bankası üzerinden Türkiye-İran ilişkileri hedef alınıyor” şeklinde konuştu.

Operasyonla ilgili Başsavcının haberinin olmadığını söyleyen Şentop “28 Şubat’tan bu yana yargı vesayetin aracı oldu. Son dönemde yaşanan çatışmanın sebebi yargı vesayetinin tasfiye edilmesidir. Ak Parti yolsuzluklar konusunda sıkıntı yaşamıyor. Yaptıklarımız ortadadır” dedi.

Cemaati de istismar etmek isteyen bir gücün devrede olduğunu söyleyen Mustafa Şentop “Bu operasyon hem Ak Parti’ye hem de cemaate yöneliktir” şeklinde konuştu.