Akit'ten açıklama: Vahdet'le hiçbir bağımız yok

Akit'ten açıklama: Vahdet'le hiçbir bağımız yok

Yeni Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya bugünkü 'editör' yazısında, Akit'in eski Ankara Temsilcisi olan Gazeteci Yener Dönmez'in başında bulunduğu ve geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan Vahdet gazetesi hakkında açıklamalarda bulundu

Akit Genel Yayın Koordinatörü Hasan Karakaya bugünkü 'editör' yazısında, Akit'in eski Ankara Temsilcisi olan Gazeteci Yener Dönmez'in başında bulunduğu ve geçtiğimiz günlerde yayın hayatına başlayan Vahdet gazetesi hakkında açıklamalarda bulundu.

Kamuoyunda belli çevrelerce dillendirilen, "Vahdet'i Akit çıkartıyor ve ona finansman oluyor" şeklindeki iddiaları net bir dille yalanlayan Karakaya, "Onun çıkardığı gazeteyi; Akit’in çıkardığı bir başka gazete gibi görenlere ve bu yönde dedikodu çıkarıp, manipülasyon yapanlara diyoruz ki; bu dedikodulara inanmayın!.. Bir ilgimiz, bağımız ve en ufak bir bağlantımız yok!.. Herkes kendi yolunu seçti ve o yolda yürüyor" dedi.


Karakaya'nın yazısındaki ilgili bölüm şu şekilde:

KURUMSAL BAĞIMIZ YOK!

Bu vesileyle; “daha önce açıkladığımız” bir hususu, tekrar belirtmek istiyoruz:

“Akit; bağımsız, bağlantısız ve güdümsüz bir gazetedir... Hiçbir kişi ve kuruluşla; doğrudan veya dolaylı bir bağımız, bağlantımız yoktur!..

Dolayısıyla;

Yıllarca beraber çalıştığımız ve bir süre Ankara Temsilciliğimiz görevini yürüten Yener Dönmez ve çıkardığı Vahdet gazetesiyle de, en ufak bir ilgimiz, ilişkimiz yoktur!..

Evet, Yener Dönmez’le uzun yıllar birlikte çalıştık... Ama o, kendi gazetesini çıkarmak isteyince, bizden ayrıldı!.. 

Helâlleştik ve ayrıldık.

O, şimdi kendi gazetesini çıkarıyor... Onun çıkardığı gazeteyi; Akit’in çıkardığı bir başka gazete gibi görenlere ve bu yönde dedikodu çıkarıp, manipülasyon yapanlara diyoruz ki; bu dedikodulara inanmayın!.. Bir ilgimiz, bağımız ve en ufak bir bağlantımız yok!.. Herkes kendi yolunu seçti ve o yolda yürüyor!”

Bunu “özellikle” ifade ediyoruz ki, “dedikodu”lar ile bazı kafalardaki“şüphe” ve “istifham”lar son bulsun!..

Haa, Yener Dönmez’le “kavgalı ve küskün” müyüz?.. Hayır... İnsanî ilişkilerimiz elbette devam ediyor, edecek!.. Ama “kurumsal” anlamda hiçbir bağımız, bağlantımız yok... 

O, Akit’ten ayrılmıştır ve artık “kendi gazetesinin patronu” olmuştur!..

Durum, bu kadar açık ve net!..

DOST DEDİK, KAZIK YEDİK!

Öte yandan; gazetemiz üzerinde oynanmak istenen kirli ayak oyunlarına da dikkat çeken Karakaya okuyucularımızı uyararak, "Akit’in arasına, kendi gazetelerini de koydurup, bedava verdikleri gazetelerle tiraj şişirmesi yapmaya çalışan gazeteler var! Bu süre içinde, 'dost bildiklerimiz'den de 'kazık'lar yedik..." dedi ve ekledi:

Biz, bunları duyuyor, görüyoruz ama onları “deşifre” edeceğimiz günler yakın!..

Göreceksiniz;

Bugüne kadarki “baskı ve yıldırma taktikleri” ile Akit’i susturamayanlar, bu“operasyon”larla da susturamayacak ve “plân”ları mutlaka açığa çıkarılacak!..

Şimdilik bekliyoruz!..

 
Kaynak: Yeniakit