Akdoğan'dan Cemil Bayık'a Sert Cevap

Akdoğan'dan Cemil Bayık'a Sert Cevap

Cemil Bayık'a cevap veren Yalçın Akdoğan, izleme komitesinde kaç kişinin olduğunu da açıkladı.

Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Cemil Bayık'ın açıklamalarına ilişkin, "Ben teröristim, istediğime hakaret edebilirim diye bir anlayışa sahipse, kimse kusura bakmasın, Çözüm Süreci var diye bunların saygısızlıklarını sineye çekecek değiliz. Misliyle de gereken cevabı veririz. Bu şahıs, yetersizliği sebebiyle 30 yıldır kenarda duruyordu şimdi sanıyorum bir pozisyon elde etmiş. Bu olsa olsa Öcalan'ın kuru söğütten düdük yapabilme becerisini gösterir. Bunun ötesinde de bir anlamı olamaz" dedi. 
Anadolu Ajansı Editör Masası'na konuk olan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, "Kandil üzerinden süreci sabote etmek isteyen, örgütü denklemde tutmak isteyen veya sürecin bu şekilde parçası olmak isteyen ülkelerin veya odakların etkili olduğu bir dış dinamiklerden söz edilebilir diye düşünüyorum." açıklamasında bulundu. 
"İZLEME KOMİTESİ'NDE 5-6 İSİM OLACAK"
İzleme Komitesi çalışmaları hakkında da konuşan Başbakan Yardımcısı Akdoğan devlet ne dediyse onu yapmaktadır, kesinlikle ikircikli bir yaklaşım içerisinde değildir. Ama bunların uydurmaları ve yalanlarıyla uğraşacak halimiz de yok. Bu konu üzerinde durduğumuz, çalıştığımız konulardan biridir. Sayısı 5-6'yı geçmemek üzere bir çalışma yapılmaktadır. Birtakım isimler de belirlenmiştir. Ama bu önümüzdeki hafta Sayın Başbakanımızın nihai kararını vereceği bir konu." ifadelerine yer verdi. 
Kaynak : AA