Akdoğan: Kandil'e nanik yaptılar

Akdoğan: Kandil'e nanik yaptılar

Cizre'deki çatışmalara tepki gösteren Başbakan Yardımcısı Akdoğan, Kandil'in uyarı açıklamasına rağmen Cizre'de yüzü maskeli kişilerin molotof attığını söyledi, "Bu açıkça Kandil'e nanik yapmaktır" dedi.

AK Parti Kırıkkale 5. Olağan İl Kongresi'nde konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Cizre'deki PKK-Hüda-Par çatışmasıyla ilgili açıklamalar yaptı. Akdoğan da Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dediği gibiçözüm sürecinin provoke edilmek istendiğini söyledi.

"Biz her şey yolunda derken en son Kandil'den bir açıklama yapıldı; 'Birileri eylemde yüzünü kapatırsa, molotof atarsa bunlar bizden değil, ajandır' diye. Bir gün sonra Cizre'de olaylar oldu. Birileri yüzünü kapattı, gidip molotof attı, insanların evini yakmaya çalıştı. Bu, açıkça Kandil'e nanik yapmaktır, 'Ben sizi takmıyorum' demektir. İşte ne zaman sonuca yaklaşsak provokatörler devreye giriyor, hemen süreci bozmak istiyor."

"Kimse durumdan vazife çıkartmasın"

Akdoğan, kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeyeceklerini vurgulayarak, "Cizre'yse Cizre, Silopi'yse Silopi, neresi olursa olsun devletin polisi, askeri orada olacak, vatandaşı koruyacak. Hiç kimse durumdan vazife çıkartmasın. Devlet, vatandaşının can ve mal güvenliğini koruyabilecek güç ve kudrete sahiptir" dedi.

Başbakan Yardımcısı ayrıca, "Derin devlet yapılanması, paralel devlet yapılanması, alternatif devlet yapılanması, ister Ergenekon'u, ister paralel devleti, ister KCK'sı milletin iradesine, devletin otoritesine musallat olan her kim varsa bunlara eyvallah etmedik, etmeyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: AA