Ak Saray'daki Ekonomi Zirvesi Sona Erdi

Ak Saray'daki Ekonomi Zirvesi Sona Erdi

Başkent'te merakla beklenen kritik görüşme sona erdi.Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a 130 sayfalık sunum yaptı. Başçı, "Reformlar, geleceğe ilişkin güveni ve istikrarı artıracak. Faizleri düşürmek için güven artırıcı adımlar atı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, faiz indiriminde geç kaldığı eleştirisinde bulunduğu Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı’yı bugün Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul ederek brifing aldı. Brifinge Başbakan Yardımcısı Ali Babacan da katıldı. Erdoğan, uzun süredir sert ifadelerle eleştirdiği Başçı ile bugün ilk kez yüz yüze görüştü. 

Başkent'teki görüşmenin saat 16:45'te başlaması bekleniyordu. Görüşme saat 18:00'de başladı. Merakla beklenen görüşme yaklaşık iki saat sürdü. Merkez Bankası Başkanı Başçı saat 20.00 sularında Saray'dan ayrılırkan henüz bir açıklama yapılmadı.

Ankara'da merakla beklenen görüşme gerçekleşti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ve merkez bankası Başkanı Erdem Başçı ile Saray'da görüştü. Görüşme yaklaşık iki saat sürerken Saray'dan ilk ayrılan Merkez Bankası Başkanı Başçı oldu. Başçı'dan yarım saat sonra da Babacan Saray'dan ayrıldı. Görüşmeden sonra bir açıklama henüz yapılmadı. 

BULUŞMA 1.15 SAAT GEÇ BAŞLADI

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bugün gerçekleştirdiği YÖK ziyaretinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantının ardından üniversite rektörleriyle basına kapalı bir toplantı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı'nın bu toplantı uzadığı için Erdem Başçı ile planlanandan (16:45) geç buluştuğu ifade edildi.