AK Parti'ye Rekor Başvuru

AK Parti'ye Rekor Başvuru

AK Parti'den İstanbul milletvekili olabilmek için aday adaylığı başvurusu yapanların sayısının bini geçmesi bekleniyor.

Yoğunluk nedeniyle sisteme kayıtlar devem ederken, 150'yi aşkın kadın aday da başvurusunu gerçekleştirdi.

Milletvekilliği aday adaylığı başvurusunun son gününde AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'na gelenler, yoğunluk oluşturdu. Kayıtların alındığı masaların önünde uzun kuyruklar göze çarparken, kadın ve engelli adayların da başvuru yaptıkları görüldü.

Toplumun farklı kesimlerinden isimlerin yanı sıra medya, spor ve akademi camiasından tanınmış birçok isim de adaylık başvurusu yaptı.

Gazeteciler Mahmut Övür, Muhsin Kızılkaya, Resul Kurt, Halime Kökçe, Rahim Er, eski milli sporcular Tanju Çolak ve Hamza Yerlikaya, Merve Kavakçı'nın kardeşi Ravza Kavakçı Kan, eski İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yunus Söylet, merhum Başbakanlardan Bülent Ecevit'in koruması Recai Birgün gibi isimler, AK Parti'den İstanbul milletvekili aday adayı oldu.

"Genel Başkanımızın gülümsemesi ödül olarak yeter"

AK Parti İl Başkanı Selim Temurci, başvuru ve seçim sürecini AA muhabirine değerlendirdi.

Başvurularda rekora gittiklerini belirten Temurci, yeni Türkiye yolunda halkın birçok kesiminden başvurular geldiğini söyledi. Temurci, kongreden hemen sonra seçim sürecine girdiklerini anlatarak, "Biz çok mutluyuz. 2023 hedeflerini düşünen ve planlayan bir ekibe emanet edilen bir şehirde bu tablo bizi mutlu etti. Bu kadar başvuru arasından İstanbul'da oluşacak en yüksek sayıya, çok çalışarak, sonucu Mevla'dan bekleyerek inşallah yolumuza devam edeceğiz. Genel Başkanımızın yüzündeki bir gülümseme bizim yapmış olduğumuz çalışmaların neticesinde bizim en fazla beklediğimiz ödül olacak" diye konuştu.

"Hedef seçim" diyerek sloganlarını belirlediklerini dile getiren Temurci, yarından sonra teşkilatın her kademesinden seçime yönelik önerileri alacaklarını kaydetti.

Temurci, ay sonuna kadar eylem planı hazırlayacaklarını aktararak, İstanbul'un her noktasında halkla beraber olacaklarını ifade etti. Seçim çalışmaları hakkında bilgiler veren Temurci, şöyle devam etti:

"Sokak sokak, ev ev dolaşmayı, sohbetleri, yüz yüze iletişimi, anlatmayı, dertleşmeyi ve AK Parti'nin önümüzdeki dönemde neden bu ülke ve mazlum coğrafyalar için önemli olduğunu, AK Parti siyasetinin önümüzdeki dönemde bu ülkeyi nereye taşıyacağını anlatmaya gayret edeceğiz. Bu medeniyetin bu manada gücünü hissettirecek, emanet şehir dediğimiz İstanbulumuzda bu yükü daha fazla omuzlamayı düşünüyoruz."

Kaynak : AA