Ak Parti'nin Yeni Kabine Hamlesi

Ak Parti'nin Yeni Kabine Hamlesi

Ak Parti'nin yeni kabine hamlesi: Üç bakanlığın bölünmesi bekleniyor

Yeniçağ’ın haberine göre; Ankara kulislerinde bir süredir özellikle de AKP milletvekillerinin bakanlardan yakınmalarının artması üzerine kabine revizyonu beklentisi ağırlıklı olarak dile getiriliyor. Erdoğan'ın bakanlıkları ayırarak sayısını artırabileceği, eski bakanlar, eski milletvekillerine görev vererek kabinedeki siyasi ağırlığı dengeleyeceği, Meclis içindeki aritmetik denge nedeniyle bir ya da iki ismi bakanlığa taşıyabileceği dillendiriliyor.

Erdoğan'ın kısa süreli dinlenmeye çekilmesi de beklentiyi artırdı. Erdoğan, daha önce yaptığı pek çok kabine revizyonu öncesinde de birkaç günlüğüne inzivaya çekilerek, tek başına liste üzerinde çalışmalar yapmıştı.

BAKANLIKLAR BÖLÜNEBİLİR

Ankara'da olası kabine revizyonun sınırlı tutulacağı tahminleri yapılırken, bazı bakanlıkların ayrılabileceği öngörüsü dile getiriliyor. Aile ve Çalışma Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın bölünebileceği, 16 olan bakanlık sayısının artırılabileceği, Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayısının da iki ya da üçe çıkarılabileceği ifade ediliyor. İstanbul seçimlerini kaybetmesinin ardından Binali Yıldırım'ın adı Cumhurbaşkanlığı Yardımcılığı için geçiyordu.