Ak Parti'nin son oy oranını açıkladı

Ak Parti'nin son oy oranını açıkladı

AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 17 Aralık sürecini çok aktörlü, yolsuzluk perdesiyle kamufle edilmiş "küresel bir operasyon" olarak tanımladı. Aydın, Ak Parti'nin son oy oranını da açıkladı.

Aydın, 17 Aralık operasyonu, Çözüm süreci ve 30 Mart seçimleriyle ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

"ÇOK AKTÖRLÜ BİR KOMPLOYLA KARŞI KARŞIYAYIZ"

Programda Gazeteci Yazar Aslan Değirmenci'nin sorularını yanıtlayan AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, 17 Aralık sürecini çok aktörlü, yolsuzluk perdesiyle kamufle edilmiş "küresel bir operasyon" olarak tanımladı.

Aydın, Türkiye'nin üretim ve yatırım konularında en güçlü olduğu bir dönemde Gezi Parkı olaylarıyla başlatılan sürecin sadece AK Parti'yi değil, her anlamda büyüyen Türkiye'yi hedef aldığına dikkat çekerek, "İçinde Emniyet güçlerinin, yargının ve bürokratik aktörlerin de yer aldığı küresel bir saldırıyla karşı karşıya kaldık. Geldiğimiz noktada neler yapılmak istendiği apaçık ortaya çıkmıştır. Bu ülkenin milli bir kurumu olan Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT)'e yapılan saldırılarda ortaya çıkan gerçekler, Türkiye'ye yaşatılmak istenen kabus senaryolarını deşifre etmiştir. Dış politikada ilkeli ve özgün bir duruş sergileyerek gündemi takip eden değil gündem belirleyen bir Türkiye gerçeğini hazmedemeyenlerin tezgâhladığı son derece alçakça bir saldırıya maruz kaldık. Hedef sadece partimiz değil, güçlenen Türkiye'dir" şeklinde konuştu.

"MİLLET HERŞEYİN FARKINDA"

Birbirinden farklı 3 ayrı dava dosyasının 14 ay bekletilerek aynı anda operasyona dönüştürülmesini de yorumlayan Aydın, birilerinin açıkça siyaseti dizayn etme çabası içine girdiğini söyledi. Aydın, milletin son süreçte yaşananları engin ferasetiyle çok iyi yorumladığını ve anladığını belirterek, yerel seçimler öncesi yapılan algı operasyonlarının bir amacının da Cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemeye dönük bir girişim olduğunu da sözlerine ekledi.

"HALKIMIZ ÇÖZÜM SÜRECİNİ SAHİPLENDİ"

Türkiye'de yuvalanmış milli irade karşıtı yapıların son 30 yıldan bu tarafa kardeşi kardeşe kırdırdığını vurgulayan Aydın, AK Parti iktidarının Türkiye tarihinde ilk kez böylesine büyük bir konuda kararlı bir şekilde adım attığını ve risk aldığını söyledi. Aydın, ne pahasına olursa olsun yıllardır akan kardeş kanını durdurmaya ve milletin birlik ve beraberliğini sürdürmeye kararlı olduklarını da ifade etti.

Kandan nemalanan ve terör faaliyetlerinden siyasi ve maddi çıkar elde eden grupların olduğuna dikkat çeken Aydın, bunların kalıcı hiçbir zaman kalıcı bir barıştan yana olmadıklarını savundu. CHP'nin geçmişte SHP tarafından hazırlanan Kürt sorunu raporuna bile muhalif bir tutum sergilediğine dikkat çeken Aydın, Çözüm sürecinin başında destek vereceklerini söylemelerine rağmen CHP'lilerin sonradan sürece karşı çıktıklarını hatırlattı. Türkiye'de muhalefet sorunu bulunduğuna da değinen Aydın, milletin çözüm sürecini tam anlamıyla benimsediğini ve bu barış ortamının devam ettirilmesinden yana tavır sergilediğini dile getirdi.

"HSYK DEĞİŞİKLİĞİ ANAYASA'YA AYKIRI DEĞİLDİR"

HSYK ile ilgili kanun değişikliğine de değinen AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, yasanın henüz Cumhurbaşkanının önüne gitmeden önce CHP'nin Anayasa Mahkemesine gideceğini açıkladığını anımsatarak, bu durumun Cumhurbaşkanının iradesine saygısızlık olduğunu ifade etti. CHP'nin Anayasa Mahkemesi'ni adeta su yolu yaptığını dile getiren Aydın, millet adına yapılan demokratik düzenlemelerin sürekli CHP eliyle engellendiğine dikkat çekti. AK Parti'nin hazırladığı HSYK ile ilgili düzenlemenin Anayasa'ya aykırı olmadığını da savunan Aydın, muhalefet partilerinin Anayasa'ya aykırılık gerekçelerinin gerçekçi olmadığını da sözlerine ekledi.

İŞTE AK PARTİ'NİN SON OY ORANI

Derin senaryoların yerel seçim ile beraber sandığa gömüleceğini savunan Ahmet Aydın, "Millet son sözünü sandıkta söyleyecek. Çünkü sandık demokrasinin namusudur. Milletin iradesi karşısında hiçbir güç durmadı, durmayacaktır. Son anketlere göre yüzde 50 civarındayız. Millet bu seçimlerde AK Parti'nin yanında durarak sandığı patlatacak" dedi.

Adıyaman Milletvekili ve AK Parti Grup Başkanvekili Ahmet Aydın, bu açıklamaları Kanal 5 ekranlarında yayınlanan Aslan Değirmenci ile Son Gündem programında yaptı.