Ak Partinin Son Oy Oranı

Ak Partinin Son Oy Oranı

Bakan Yıldız, Türkiye'nin dünyada ilk 10 ülke arasına girme hedefini gerçekleştirebilmesi için başkanlık sistemine geçmesi gerektiğini söyledi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Ekonomi Muhabirleri Derneği'nin (EMD) Kayseri'de düzenlediği toplantıda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. Türkiye'nin başkanlık sistemine eninde sonunda mutlaka geçiş yapacağını ifade eden Yıldız, "Yerinizde durmak ve mevcut statükoyu korumak istiyorsanız böyle devam edebilirsiniz. Başkanlık sistemi dışarıdan gelecek bir şey değil. Türkiye'nin bulunması gereken yer başkanlık sistemidir" dedi.


 

AK PARTİ YÜZDE 48'DE
Yıldız, yakın tarihte koalisyonla ilgili bir tereddüt görmediğini de ifade etti: Milletimizin 7 Haziran'a yaklaştıkça AK Parti'ye rağbet edeceğine inanıyorum. Son 2 haftada 3 - 3.5 puanlık artış oldu. HDP'nin yaptığı şirinliklerin tarihinden bağımsız olmadığını vatandaşımız görecek. PKK'nın son 30 yıldır ülkemize yaptıklarını vatandaşımız unutmadı. Üç ayrı ankette söyleyebilirim; AK Parti tek başına iktidarını sürdürecektir. Yüzde 48'ler bandını AK Parti sağlar.

DEMİRTAŞ NE İSTİYOR?

Yıldız, HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş'ın 'sivil itaatsizlik' açıklamalarına sert tepki gösterdi. HDP'nin barajı aşamayacağını savunan Yıldız, "Sivil itaatsizlik cümlelerin ne anlama geldiğini çözmek lazım. Kendisinin dürüstlüğüne yakışmaz söylesin 'ben isyan çıkarmak istiyorum' desin. Yollarda çadır kurup ülkenin kanunlarını tanımamak mıdır?" diye konuştu.

CHP'NİN VAATLERİ UÇUK VE TUTARSIZ

CHP'nin seçim vaatlerinin tutarsız olduğunu da dile getiren Yıldız, Kılıçdaroğlu'nun "Mazot 1,5 TL olacak" sözü için "Mazot kullanan herhangi bir çiftçiye, üzerine para vererek mi alacaksınız" sorusunu yöneltti. Benzin ve motorinden 46 milyar TL vergi toplandığını dile getiren Yıldız "Bu vergiler vatandaşımızın ihtiyaçları için kullanılıyor. Kılıçdaroğlu'nun, söylediklerinin farkına varması, bedelini açıklaması lazım" diye konuştu.

BENİM DÖNEMİMİN MAHCUBİYETİ SOMA

Seçimlerde enerji kesintisi yaşanmaması için tüm önlemleri aldıklarını vurgulayan Yıldız 6 yıllık bakanlık sürecini değerlendirdi. Bakan Yıldız Soma ve Ermenek'te yaşanan maden facialarını "Benim ve bakanlığımın mahcubiyeti" sözleriyle nitelendirdi.

EMO'NUN KARARI KARA BİR LEKE

3 dönem kuralı nedeniyle aday olamadığının hatırlatılması üzerine Yıldız, AK Parti'nin Kayseri'de güç kaybetmeyeceğini dile getirdi. Elektrik Mühendisleri Odası'nın meslekten men kararını da eleştiren Yıldız "Yok hükmünde. Kara leke olarak iade ediyorum" dedi.