AK Parti'nin Ödün Vermeyeceği 3 Kırmızı Çizgi

AK Parti'nin Ödün Vermeyeceği 3 Kırmızı Çizgi

Milletin mesajının alındığı belirtilen AK Parti'de koalisyon için tüm partilere gidecek. Ancak 3 kırmızı çizgiden ödün verilmeyecek.

AK Parti seçim sonuçlarına ilişkin ilk değerlendirmelerini yaparken, yol haritası da şekillenmeye başladı. Önceki gece yapılan toplantılarda AK Parti'nin ağır toplarının bundan sonra yapılacaklar konusunda kafa karışıklığı olmadığını ve sandığın mesajının alındığını vurguladığı öğrenildi.

SANDIKTAN MESAJ ALINDI

13 yıldır, her dönemde milli irade vurgusu yapan AK Parti, bir kez daha milli irade diyecek ve sandık mesajının gereğini yapacak. Sandıktan çıkan ilk sonucun "uzlaşma ve koalisyon" mesajı olduğu değerlendirildi.

GEREĞİ YAPILACAK

Bu mesajın gereğinin yapılacağı kaydedildi. Edinilen bilgilere göre, AK Parti kavgacı bir görüntü vermeyecek ve koalisyon için tüm partilerle görüşecek.

Ancak bu görüşmelerde 3 temel kırmızı çizgiden asla taviz verilmeyecek.

1- PARALELE TAVİZ YOK: 17-25 Aralık darbe girişimlerini yapmış, devletin kılcal damarlarına kadar sızmış paralel yapı, Milli Güvenlik Kurulu tarafından "Ulusal güvenliğe tehdit" olarak kabul edildi. Paralel yapı ile mücadele iktidar değil devlet mücadelesi. Yapının ihanetleri unutulamaz, bu ihanet şebekesine asla taviz verilmez. Koalisyon nasıl olursa olsun, paralel yapının yaptığı ihanetlerin hesabı sorulacak, devlet içindeki uzantıları temizlenecek.

2- ÇÖZÜM İRADESİ SÜRECEK: AK Parti oylarının düşmesini göze alarak Çözüm Süreci'nin sonuna kadar arkasında olmuştur. Sandık sonucu, iradenin devamının istendiğini göstermiştir. Çözüm Süreci'nde izlenen yol haritası devam ettirilecek, ancak hatalardan da ders çıkarılacak. Doğu ve Güneydoğu'da terör örgütünün şımarıklığına, seçim sonuçlarından forsatçılık devşirmesine asla izin verilmeyecek.

3- ERDOĞAN'IN MEŞRUİYETİ TARTIŞILAMAZ: Muhalefet partilerinin koalisyonda önceliğinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın sembolik olarak göreve devam etmesi ve gücünün kırılması olacağı değerlendirmesi yapıldı. İlk defa halkın doğrudan katılımı ile yapılan seçimlerde yüzde 52 ile seçilen cumhurbaşkanının meşruiyeti ya da konumu asla koalisyon pazarlığı yapılmayacak. Erdoğan'ın seçildiği 10 Ağustos seçimleri ile 7 Haziran seçimlerinin birbirine karıştırılmasının yanlış olacağı belirtilecek.
Kaynak : Sabah