AK Parti'li  Vekill: Halk Arasında  Simit Yiyin  !

AK Parti'li Vekill: Halk Arasında Simit Yiyin !

AK Parti'li Ünal'dan adaylara skandal öneriler: Lüks araçları gözden kaçırın, halk arasında sevmiyorsanız bile simit yiyin

AK Parti Ankara Milletvekili Aydın Ünal, ‘Aday adaylarına tavsiyeler…’ başlıklı yazısında milletvekili adaylarına, ‘lüks araçlarını gözlerden kaçırmalarını’ ve ‘herkesin görebileceği yerlerde simit yemelerini’ önerdi.
 
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu üyesi Ünal’ın bugün Yeni Şafak’taki yazısında “24 Haziran’da seçim var. Hayırlı olsun. Siyasete girecek aday adaylarının yürekleri çoktan kıpır kıpır etmeye başladı. İşin teori ve pratiğinde az da olsa tecrübe edinmiş bir siyasetçi olarak her biri birer külçe altın değerindeki tavsiyelerimi aday adaylarıyla paylaşmayı mesuliyet addettim” diyerek 16 maddede tavsiyelerini sıraladı.
 
‘Mısraları yerli yersiz konuşmanıza serpiştirin’
 
Ünal’ın tavsiyeleri özetle şu şekilde:
 
* İlk olarak siyasete neden girdiğinizi anlaşılır bir şekilde izah edin. Vatan, millet, hizmet gibi hamasi kavramlara hiç başvurmayın. Siyasete girmeyi siz talep etmediniz, sizi ittiler. “Ben aslında siyasete girmeyecektim ama halk istiyor” diyebilirsiniz. “Genel Başkan istedi, çok ısrar etti, kıramadım” şeklindeki gerekçe daha vurucu bir etki oluşturabilir.
 
* Bir ortama girdiğinizde ilk olarak objektiflerin açısını hesaplayın. Objektiflerin odaklandığı biri varsa, onun sol omuz arkasında konumlanın. En öne geçmek için önünüze geleni çiğneyebilir, omuz vurarak saf dışı bırakabilir, önünüzdekini tutup kenara atabilirsiniz. Protokol koltuklarını gözünüze kestirin ve vinç gelse kaldıramayacak gibi oturun.
 
* Eğer kavga, dövüş, mücadele, risk varsa kimseye hissettirmeden ortadan kaybolun. Kavganın sonunda zafer varsa herkesi kenara iteleyip muzaffer komutan edasıyla en öne geçin.
 
* Lider gibi konuşmaya, onun gibi giyinmeye, onun gibi görünmeye kalkışmayın. O lider. Lider’in koltuğuna göz dikmiş gibi hırslı da davranmayın, biraz kendiniz olun.
 
* Varsa lüks araçlarınızı gözlerden kaçırın; halktan biri gibi görüneceğim diye hurda araçlara da binmeyin, hoş karşılanmaz.
 
* Sevmiyor ya da hayatınızda hiç tatmamış olabilirsiniz ama herkesin görebileceği yerlerde simit yemek sizi hedefe taşımada etkili olabilir.
 
* Giyiminize azami dikkat edin. Ceketinizin sol cebine renkli mendil takmanızı isteyenler olacaktır, takmayın. Güneş gözlüğü iticidir, kullanmayın. Beyaz çorap giymeyin. Şu düdük gibi gösteren kısa paçalı pantolonlardan kaçının. Uzun burunlu ayakkabı modası da geçti.
 
* Mütevazı olun ama tepeden bakın. Genellikle ortamlara girerken tevazu işe yaramaz. Bir eliniz cebinizde, kibirle, “Naber dostum” dediğinizde tüm kapıları açabilirsiniz.
 
* Aday adaylığıyla birlikte konuşmalar yapmaya, nutuklar irad etmeye başlayacaksınız. Riskli konulardan özenle kaçının. Mümkün olduğu kadar anlamsız cümleler kurun. Çok uzun ve noktanın kullanılmadığı cümleler işinizi görecektir. Cümlenin başındaki konuyla sonundaki konu alakasız olursa dinleyenin kafası karışır ki bu da işinize gelir.  ‘Küreselleşme’, ‘Global’, ‘interaktif’, ‘ekolojik’, ‘radikal’, ‘stratejik’ gibi moda kavramları sıkça kullanın. El hareketlerinizle konuşmanızın uyumlu olması çok önemli değil. İlgili ilgisiz yumruğunuzu kürsüye vurun. Aday olacağınız partiye göre şairler belirleyip mısraları yerli yersiz konuşmanıza serpiştirin.
 
* Sosyal medyada, sizi halkla iç içeymiş gibi gösteren bolca fotoğraf yayınlayın. Samimi gibi görünün.