Ak Parti'li Öztürk: Her Şeyi Erdoğan'a Danışmıyoruz

Ak Parti'li Öztürk: Her Şeyi Erdoğan'a Danışmıyoruz

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın veto ettiği termik santrallerin bacasına filtre takılmasının 2.5 yıl ertelenmesine ilişkin yasa teklifini Meclis’e sunan AK Parti'li Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, teklifin tekrar görüşül

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın veto ettiği termik santrallerin bacasına filtre takılmasının 2.5 yıl ertelenmesine ilişkin yasa teklifini Meclis’e sunan AK Parti'li Giresun Milletvekili Cemal Öztürk, teklifin tekrar görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonu'nda konuştu. Bu madde zaruretten doğduğunu söyleyen Öztürk, "Biz Cumhurbaşkanına her şeyi danışıp, her şeyi haberdar etmiyoruz" dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen madde, Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nden çıkarıldı. Komisyonda, Erdoğan tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderilen Dijital Hizmet Vergisi ile Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'un, termik santrallere filtre takılmasını erteleyen 50. maddesi ele alındı.

"BİZ CUMHURBAŞKANINA HER ŞEYİ DANIŞIP HABERDAR ETMİYORUZ"

 Ak Parti'li Cemal Öztürk, söz alarak şunları söyledi:

"Cumhurbaşkanı yetkisini kullanarak geri gönderdi. Ancak takdir TBMM'ye aittir. Bu madde hepimizin bildiği gibi bir zaruretten doğmuştu. Çünkü 7,5 yıla yakın süredir bu tedbirler alınmamış. Enerji bir ihtiyaç. Bu ihtiyacın görülmesi için bu santraller çalışmaya devam etmeli ama insan hayatına ve doğaya zarar veriyor. 31 Aralık'tan itibaren yeni bir süre getiriliyordu. Neticede Cumhurbaşkanlığının geri gönderme gerekçesine iştirak ediyorum. Bunu bildiğimiz halde zorunluluktan böyle bir teklif getirdik. Biz Cumhurbaşkanına her şeyi danışıp, her şeyi haberdar etmiyoruz. Bu eşyanın tabiatına aykırı."

Bu vetonun, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde de yasama ve yürütme arasında denge denetim mekanizmanın çalıştığını gösterdiğini ifade eden Öztürk, maddenin geri çekilmesinin uygun olacağını vurguladı.