Ak Partili Millet Vekilinden Paralel Yapı Açıklaması

Ak Partili Millet Vekilinden Paralel Yapı Açıklaması

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, paralellerin Peygambere hakaret karşısında sessiz kaldığını belirterek, “Eğer İslam değerlerine onlar sahip çıksalardı, bizden çok hatta Papa'dan çok ses çıkartmaları gerekirdi. Bakın ses çıkartmadılar” dedi.

AK Partili Diyarbakır Milletvekili Cuma İçten, partisinin Yenişehir ve Sur gençlik kolları ile kadın kollarının kongrelerine katıldı. Kadın kolları kongresinde konuşan İçten, son aylarda kongrelerin yapıldığını ve partide yenilenmelerin yaşandığını kaydetti. AK Parti'ye emek veren herkesi AK Parti çatısı altında görmek istediklerini belirten İçten, yeni siyasetçiler üretebilen ve gençleri değerlendirebilen tek partinin AK Parti olduğunu ifade etti. Yeni siyasi aktörler kazandırma konusunda partisinin bir okul gibi çalıştığını dile getiren İçten, AK Parti'nin bir dava olduğunu kaydetti.
 
“FİKİR ÖZGÜRLÜĞÜ OLARAK BAKTILAR”
 
Gündemdeki konulara ilişkin de değerlendirmelerde bulunan İçten, Charlie Hebdo Dergisi'nde yayımlanan karikatüre ve sonrasında yaşananlara tepki gösterdi. Dergiye ve Cumhuriyet Gazetesi’ne gösterilen tepkinin arkasında olduklarını anlatan İçten, "Biz anamızı babamızı uğruna kurban ettiğimiz Peygamber Efendimize hakaret edilmesine müsaade etmeyiz. Vatikan'daki Papa, efendimize yapılan alçakça saldırıyı kınarken, bunu bir fikir özgürlüğü olarak görmezken Türkiye'de vatanına, dinine ihanet eden paralelciler bu hakaretin yanında yer aldılar. Bakın Pensilvanya'daki zat her şeye laf yetiştiriyor ama Peygamberimize hakarete ses çıkarttı mı? Lütfen bu haşhaşilerin ve medyalarının Peygamberimize hakaret karşısındaki tavırlarına iyi bakın ve bunu herkese anlatın. Eğer İslam değerlerine onlar sahip çıksalardı, bizden çok hatta Papa'dan çok ses çıkartmaları gerekirdi. Bakın ses çıkartmadılar. Hatta onların tuzluk milletvekilleri ve medyaları bu karikatürlere nasıl baktılar biliyor musunuz? Fikir özgürlüğü olarak baktılar. Dolayısıyla şimdi buradan o alçaklara sesleniyorum. Ey alçaklar biz buradayız, Müslümanlar burada, efendimiz bizim şerefimizdir, namusumuzdur. Sizler alçak olabilirsiniz, sizler şerefsiz ve haysiyetsiz olabilirsiniz ama Müslümanlar, Diyarbakırlılar şereflerine sahip çıkacaklar” dedi.
 
“ŞEYTAN-YAHU YÜZ BİNLERCE ÇOCUĞU KATLETTİ”
 
Bugüne kadar çeşitli coğrafyalarda milyonlarca Müslümanın katledildiğini, Fransa’nın o zaman ağzını açmadığını vurgulayan İçten, “Ey Fransa sen o zaman neredeydin? Evet, 12 kişi öldürülmesin ama milyonlarca Müslüman da öldürülmesin. Çünkü biz sevgi ve kardeşlik dinine mensubuz. Onlar bizim değerlerimize hakaret edebilirler fakat biz onların değerlerine hakaret etmedik etmeyiz de. Natanyahu denen bir adam var, ben Şeytan-Yahu diyorum. Terörist devletin Başbakanı var ya İşte Şeytan-Yahu. O yüz binlerce Müslümanı katletti. Gazze'de bombalar attılar, 1 aylık, 6 aylık çocukları katlettiler. Avrupa'nın, ABD'nin sesi çıktı mı? İslam cana kıymayı emretmez. Birinci Dünya Savaşı'nı, İkinci Dünya Savaşı'nı Müslümanlar mı çıkarttı? Hiroşima'ya atom bombasını Müslümanlar mı attı? Afrika'da milyonlarca insanı Müslümanlar mı katletti? Avrupa'nın göbeğinde Bosna'da yüz binlerce Müslümanı kim katletti?” diye konuştu.
 
Partisinin diğer kongrelerine de katılan İçten, daha sonra Erdemli İnsan Yetiştirme Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin (ERDEMİYET-DER) ve Cihannüma Derneği Diyarbakır Şubesi’ni ziyaret etti. Cihannüma Derneği tarafından, İçten’e hizmetlerinden dolayı plaket verild