AK Partili Metin Külünk'ten şok Cemaat iddiası

AK Partili Metin Külünk'ten şok Cemaat iddiası

AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Gülen Cemaati'yle ilgili olay yaratacak iddialarda bulundu.

AK Parti Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Metin Külünk, “Paralel Çete Paris saldırıları üzerinden Türkiye düşmanlığı yapıyor ve İslamofobiyi körüklüyor. Avrupa’da İslamofobik kuruluşlarla içiçe faaliyet gösteriyor ve kapı kapı dolaşarak Türkiye düşmanlığı yapıyorlar" dedi.

Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan'a konuşan Metin Külünk'ün Gülen Cemaati'yle ilgili açıklamalarının ilgili kısmı şöyle:

CEMAAT KAPI KAPI DOLAŞIYOR

-Siz Avrupa'yı yakından takip ediyorsunuz. Paralel yapının elemanları Avrupa'da ne tür faaliyetlerde bulunuyor?

Bir yıldır bu Paralel ihanet çetesi Avrupa'da kapı kapı dolaşıp "Türkiye'de giderek İslamcılaşan, cihatist, terör örgütlerine destek veren bir yönetim var. Türkiye sizden uzaklaşıyor, gerçek muhatabınız biziz, bunları indirin bizi getirin" propagandası yapıyor.

ÖNCE SOLLA İŞBİRLİĞİ YAPTILAR, ŞİMDİ CEMAAT'LE İŞBİRLİĞİ...

-Peki Avrupa'da Paralel yapı etkili mi?

Avrupa'da sokakta halkta karşılıkları yok. Paralel ihanet çetesi oligarşik, bürokratik ve korsan ticari bir yapıdır. Avrupa'da sürekli Türkiye'yi kötüleyerek karşımıza çıkıyor. Geçmişte PKK ve marjinal sol örgütlerle iş yapan Avrupa'daki Türkiye karşıtı lobi şimdi Paralel Yapı ile Türkiye düşmanlığı yapıyor. Paralel yapının bütün ülkelerde haber sitesi var. Bir Hollandalı sabah kalktığında Paralel İhanet Çetesi'nin sitesinden Türkiye'yi takip ediyor. Karşıda ulusal güvenliğimizi tehdit eden bir yapı 

ERDOĞAN'I RAHATSIZ EDEN HER ŞEY PARALELLİ MUTLU EDER!

-İslam karşıtı gruplarla Paralel yapının ilişkileri hangi düzeyde?

İslam karşıtı gruplarla Paralel Yapı ile içiçe çalışıyor. PEGİDA'nın eylemlerinden Paralel çete eylemlerinden hoşnut olduklarını biliyorum. Türkiye'yi ve Recep Tayyip Erdoğan'ı rahatsız eden her eylem Paralel çeteyi mutlu eder. Paris'teki saldırıdan Paralel çete mutlu oldu. Bu saldırı üzerinden Türkiye aleyhtarlığı yapıyorlar. "Bakın bu eylemi yapanları Recep Tayyip Erdoğan hareketi destekliyor" propagandası yapıyorlar. Attıkları tweetlere bakın. Eylemlerin sonuçlarından Türkiye'yi Avrupa'ya şikayet ederek faydalanıyorlar.