AK Partili İsim İstanbul Sözleşmesini Savundu

AK Partili İsim İstanbul Sözleşmesini Savundu

AK Partili Kalsın'dan İstanbul Sözleşmesi tepkisi: 9 yıl sonra niye günah keçisi haline geldi?

AK Parti İstanbul Milletvekili ve TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Başkanı Canan Kalsın, İstanbul Sözleşmesi’yle ilgili tartışmalar tepki gösterdi.

Twitter hesabından açıklama yapan Canan Kalsın, “İstanbul’da 50’ye yakın muhafazakar kadın derneği ile toplantı yaptık. Gündeme dair sorulara cevap verdik. Gördük ki meramımız ve çıkış noktamız aynı. Şiddet uygulayana karşı şiddet uygulananı koruma ve kollamayı amaç edinen sözleşme üzerinde konuştuk” dedi.

‘9 YILDA NE DEĞİŞTİ?’

“2 yıldır kapı kapı gezen adam adama markaj yapan, gündem de olmayan bir konuyu gündemin asli unsuruymuş gibi gösterenlerin dışında toplumun gündeminde olmadığını da gördük” diyen Kalsın, şöyle devam etti:

“Bu sözleşme Türkiye’de hazırlandı ve İstanbul Sözleşmesi adını aldı. İlgili koruma kanunları çıkarıldı. Aile içinde yaşanan eşler arası şiddet, yaşlıya ve çocuğa karşı işlenen şiddeti de kapsayacak şekilde düzenlendi. 81+1 md. olarak düzenlenen bu sözleşme 2009’da kabul edildi ve 2011 yılında yürürlüğe girdi. 2009 kabul-2011 yürürlüğe giriş ve yıl 2020? 9 yılda ne değişti? 9 yıl sonra niye günah keçisi haline geldi? Cumhurbaşkanımızın Ailesine-yakınlarına saldırı kiti haline niye dönüştürüldü?”

‘HER ŞEYİN SUÇLUSU SÖZLEŞMEYMİŞ GİBİ ALGILATMAK HANGİ OYUNUN ÜRÜNÜ?’

Sosyal medyada doğru olmayan bilgiler paylaşıldığını belirten Canan Kalsın, “O kadar kanuna rağmen bu kadar suç ve suçlunun olduğu bir yerde her şeyin suçlusu bir sözleşmeymiş gibi algılamak ve algılatmak hangi oyunun/algının ürünü? Ankara’dan aldığı nota göre haber yaptıranlar hangi çıkarın peşinde? Sosyal medyayı kendi çıkarlarına göre kullanan kullandırmakta olanlar bu ülke için mi hareket ediyor?” dedi.

Hükümetin icraatları yerine İstanbul Sözleşmesi’nin gündeme getirilmesini eleştiren Kalsın, “Hızlı trenlerden, ulaşımda dev adımlar atıldığında da, 500 küsur barajı konuşmak varken? Sağlıkta dünyanın merkezi olduğumuzu paylaşmak varken? Covid’le mücadele başarılarımızı anlatmak varken üstelik? Gündemi niye değiştiriyorsunuz sakiler?” ifadelerini kullandı.

GazeteDuvar