AK Partili Aktay, Gülen'e demediğini bırakmadı(Video)

AK Partili Aktay, Gülen'e demediğini bırakmadı(Video)

Habertürk Ankara Temsilcisi Veyis Ateş'in sorularını cevaplayan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Akkay, Papa'nın Ankara ziyaretini değerlendirdi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Fethullah Gülen'in Papa ziyaretiyle Erdoğan'ın Papa'yı kabul etmesini karşılaştırdı. Kamuoyundan gizlenerek yapılan Papa ziyareti sonrası Gülen'in görüşlerinin değiştiğini iddia eden Aktay, cemaatin kendi inanç çerçevelerinde İslam'ın özünü değiştirdiğini savundu. 

İstanbul'dan Ankara'ya Habertürk temsilcisi olarak transfer olan Veyis Ateş, ekrana hızlı döndü. "Gündem Siyaset" adlı programla Ankara'nın nabzını tutmaya hazırlanan Ateş'in ilk program konukları ise Meclis'te grubu bulunan siyasi partilerin temsilcileri oldu.

BDP'den Hasip Kaplan, MHP'den Yusuf Halaçoğlu ve CHP'den Haluk Koç'un konuk olduğu programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Erdoğan'ın Papa'yı kabul etmesiyle başlayan tartışmaları değerlendirdi. Bir dönem seçim meydanlarında da AK Parti'nin sıkça eleştirdiği 1998 yılında Vatikan'da gerçekleşen Fethullah Gülen- Papa II. John Pau görüşmesinin, Ankara'da gerçekleşen görüşmeyle karşılaştırılmasına tepki gösteren Aktay, Erdoğan'ın Papa'nın elini siyaseten sıktığını söyledi.

"GÜLEN PAPA'DAN ETKİLENMİŞTİR" 

Gülen'in Papa'yı ziyaretinin kamuoyundan gizlendiğini de ifade eden Aktay, cemaatin başta emniyet ve yargı içerisinde de benzer bir gizlilikle örgütlendiğini iddia etti. Vatikan'da gerçekleşen görüşme sonrası Gülen'in görüşlerinin değiştiğini söyleyen Aktay, şunları söyledi;

"Türkiye'de bulunan bir sürü cemaat vardır. Gülen cemaati de o cemaatlerden sadece bir tanesidir. Eğer siz muhatap olduktan sonra (Gülen- Papa görüşmesi) dini söylemleriniz yahut genel söylemleriniz, onun etkisiyle bambaşka bir mecraya giriyorsa, bu sorulur bir şekilde. Şimdi dinler arası diyalog, o dinler arası diyalog içerisinde hoşgörü söylemleri. O hoşgörü söylemleri de sahtedir. Aslında hiçte haşgörülü olmayan, kendinden başka hiç kimseye zerre kadar hoşgörü taşımayan hatta nefret söylemlerinin var olduğu bir yapı. Bir defa gizlilik var. O gizlilik bugün takiyye diye ifade edilen şey. 

KADRO YOLSUZLUĞU İDDİASI

Paralel yapı içerisinde gizlilik var. Bir kadrolaşma yapıyorsanız bir defa dışlama yapıyorsunuz. Son derece disiplinli bir yapı gösteriyorsunuz. Sizin tezgahınızdan geçmemiş hiç kimseyi bir defa polis teşkilatına almıyorsunuz. Ağzıyla kuş tutsa bir şekilde aldırmıyorsunuz. Bunu yaparken de herkesi uyutuyorsunuz. Yolsuzluk yapıyorsunuz. Bu bir yolsuzluktur zaten.

"BİZİM DİYALOGUMUZ SİYASİDİR"

Bizim diyaloglarımız halkın önünde ve son derece şeffaf biçimde olmaktadır. Biz Papa ile el sıkışıyoruz diye İslam'ı değiştiriyor değiliz. İslam'dan taviz veriyor değiliz. İslam İslamdır ve nettir. Bizim Papa ile diyalogumuz siyasidir. Papa ile el sıkışmamız da siyasidir. Adam Vatikan'ın başkanıdır. Biz o dünya ile siyasi temas yapmak üzere halkın yetkilendirdiği kimseleriniz. 

"CEMAAT İSLAM'I DEĞİŞTİRİYOR"

Fethullah Gülen'i kim yetkilendirmiştir. Hangi Müslümanlar yetkilendirmiştir? Siz İslam adına tek kişi olarak karar veren bir kişi olarak gidiyor. Arkasından da bir bakıyoruz İslam'ın son derece esoterik, son derece batini bir takım tarifleri yapılmaya başlanıyor. İslam İslam olmaktan başka herşeye benzetiliyor. İslam, İslamla bağdaşmayan bir din haline getiriliyor."