Ak Parti'den  YSK Kararına Sert Tepki

Ak Parti'den YSK Kararına Sert Tepki

AK Parti'den 'sandıkların taşınması' önerisini reddeden YSK'ya ilk tepki, partinin YSK Temsilcisi Şeref Malkoç'tan geldi.

AK Parti YSK Temsilcisi Şeref Malkoç, YSK'nın aldığı sandıkların taşınmaması yönündeki kararını eleştirdi. 

Malkoç ,"YSK'nın aldığı bu karar hukuka da gerçekliğe de aykırıdır" dedi.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK), sandıkların toplanması talebini oy çokluğuyla reddetti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da bazı ilçe seçim kurulları, güvenlik nedeniyle kimi mahallelerdeki sandıkların başka yerlere taşınması yönündeki taleplerini YSK'ya iletmişti.YSK, yaptığı yazılı açıklamada, "1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan 26. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nde güvenlik nedeniyle bazı sandık bölgelerinin güvenli başka bir sandık bölgesine taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarından talepler YSK'nın bugün yapılan toplantısında oy çokluğuyla reddedilmiştir" denildi.

ysk.jpeg

MHP GENEL BAŞKAN YARDIMCISI YALÇIN: DOĞRU BİR SONUÇ

YSK'nın sandıkların taşınmasına ilişkin ilçe seçim kurullarının aldığı kararı iptal etmesini MHP de "Doğru bir sonuç" olarak nitelendirdi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, Hürriyet'e yaptığı açıklamada, "Doğru olan bir sonuç. Sandıklar taşınamaz ve birleştirilemezdi. YSK doğruyu gördü. Memnuniyet verici bir sonuç oldu. Şimdi, bundan sonra önemli olan iktidarın, kolluk kuvvetlerinin seçim güvenliğini sağlamasıdır" dedi.