Ak Parti’den Şeyh Sait Açıklaması

Ak Parti’den Şeyh Sait Açıklaması

Doğu Perinçek liderliğindeki Vatan Partisi geçtiğimiz perşembe günü cadde, sokak ve çeşitli yapılarda bulunan Şeyh Sait ismini simgeleyen bütün sembollerin kaldırılması için Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulundu.

Vatan Partisi geçtiğimiz perşembe günü cadde, sokak ve çeşitli yapılarda bulunan Şeyh Sait ismini simgeleyen bütün sembollerin kaldırılması için Diyarbakır Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi'ne başvuruda bulundu.

Konuyla ilgili Independent Türkçe'ye konuşan AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Süleyman Serdar Budak, Diyarbakır'da bir karşılığı olmayan bir partinin girişimine anlam veremediğini söyledi.

AK Parti olarak bu tür girişimleri doğru bulmadıkları gibi tasvip etmediklerini kaydeden Budak, "AK Parti bu anlayışa sahip bir parti değil. Halkın değerlerini önemsiyoruz. Partimiz halkın istek ve taleplerine önem veren bir partidir. Girişimi doğru bulmadığımızı belirtmek isterim. Konunun muhatabı biz değiliz. Bunu onlara sormak lazım" değerlendirmesinde bulundu.

Budak, resmi kayıtlara göre Diyarbakır'da hiçbir cadde, sokak ve meydanda Şeyh Sait ismin bulunmadığını sözlerine ekledi.