Ak Parti'den Sessizce İstifa Etmiş!

Ak Parti'den Sessizce İstifa Etmiş!

AK Parti kurucularından olan ve partinin MKYK üyeliği görevini yapan görme engelli eski milletvekili Lokman Ayva'nın MKYK'daki görevinden istifa ettiği ortaya çıktı.

AK Parti MKYK üyeliklerine hafta içinde 4 yeni atama yapıldı. İstanbul Milletvekili Tülay Kaynarca, İzmir Milletvekili Hamza Dağ, Konya Milletvekili Mustafa Akış ve İstanbul Milletvekili Mehmet Muş yeni MKYK üyeleri oldu.

Hatırlanacağı gibi, MKYK'daki 4 üyelikten 3'ü belediye başkanı seçilmeleri nedeniyle yasa uyarınca başkaca bir görev üstelenemeyecekleri için milletvekillikleri de düşürülen Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'un "zorunlu" istifaları nedeniyle boşalmıştı. Ancak MKYK'da bir üyelik ise görme engelli ve aynı zamanda AK Parti kurucu üyelerinden eski İstanbul Milletvekili Lokman Ayva'nın sürpriz üyeliği ile boşaldığı öğrenildi. Ayva'nın engellilere karşı verilen sözlerin tutulmaması üzerine istifa ettiği anlaşıldı.
 
Lokman Ayva, istifa kararının gerekçesini şöyle açıkladı: "MKYK'da her ilde mutlaka bir engellinin belediye meclis üyeliklerine aday gösterilmesi kararı alınmıştı. Ancak bu söz tutulmadı. O nedenle 19 Şubat itibariyle MKYK'dan istifa ettim. Engellilerin belediye meclislerindeki 1 üyeliğine dahi ihtiyaç duyuluyorsa, buyursunlar benim MKYK'daki koltuğumu da alsınlar.
 
Sadece İstanbul'da 2004'te 15, 2009'da 13 engelli belediye meclis üyemiz vardı. Bu soyu son seçimlerle 4'e düştü. Demek ki MKYK kararlarının bir anlamı yokmuş. O zaman benim bu kurulda kalmamın da bir anlamı yok."