AK Parti'de üç Dönem Kuralı Esnetilebilir

AK Parti'de üç Dönem Kuralı Esnetilebilir

Başbakan Davutoğlu, üç dönem kuralı ile ilgili sorulan soruya verdiği cevapta parti tüzüğünde değişiklik yapılacağını söyledi

AK Parti Genel Başkanı Başbakan Ahmet Davutoğlu, üç dönem kuralı ile ilgili olarak parti tüzüğünde değişiklik yapmayı düşündüklerini söyledi.

Davutoğlu gazetecilere yaptığı açıklamada, "Şu ana kadar, 7 Haziran'dan beri, milletimiz de şahittir, tek bir santim hukuktan, anayasadan, yasal çerçeveden sapmadık, bundan sonra da sapmayız. Ümit ederim herkes, bu ulvi ve milli görev için elini taşın altına koyar. Birlikte, suhuletle temsil kabiliyeti yüksek bir meclis oluşturmak için seçimlere gideriz" dedi.

"AK PARTİ TÜZÜĞÜNDE DEĞİŞİKLİKLER PLANLIYORUZ"

Davutoğlu, AK Parti'nin 3 dönem kuralına ilişkin soru üzerine, şunları kaydetti:

"Felsefi yaklaşım itibarıyla doğru bir ilke olduğunu hep kabullendik ama bu sefer özel bir durum hasıl oldu. Çok kısa bir sürede 2 ayda, 3-4 ayda bir dönem bitmiş oldu. Bunu dönem olarak saymak, bazı arkadaşların tam da siyasete girmiş ve 2 dönemdir tecrübe edinmiş arkadaşların birikimlerini kullanmak bakımından zorluklar doğurur. Dönem olarak saymamak da bu sefer 3 dönemi doldurmuş olan arkadaşların hakları bakımından yanlışlık olur. Bir heyet oluşturduk, bir tüzük heyeti, son MYK'da. Tüzük heyetinde bu konuda çalışma talimatı verdim ama tüzüğümüzde sadece bu değil, başka değişikliklerin olmasını da planlıyoruz."