AK Parti'de Kongre Başladı (Canlı Yayın)

AK Parti'de Kongre Başladı (Canlı Yayın)

AK Parti’de “Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform” sloganıyla düzenlenecek. 3. Olağanüstü Büyük Kongre başladı.

AK Parti’de “Yeni Atılım Dönemi; Demokrasi, Değişim, Reform” sloganıyla düzenlenecek. 3. Olağanüstü Büyük Kongre başladı. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kurucusu olduğu partiye 998 gün sonra yeniden genel başkan seçileceği kongrede, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçişte önemli bir adım daha atılacak.

Kongrede temel yol haritasının yanı sıra Erdoğan’ın, bir de eylem planı açıklaması bekleniyor. Tüm kesimlere yönelik mesaj verecek olan Erdoğan, ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulunacak. Diğer yandan kongrede birlik ve beraberlik tablosu da çizilecek. Erdoğan’ın kongrede vereceği mesajlar arasında reformlar üzerinde durması bekleniyor.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan Arene'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tarihi kongrenin yapıldığı salonun girişinde halka sesleniyor. Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

Fili bir ayrılığımız vardı ama bugün yine sizlerle beraberiz. Sevgili yol arkadaşlarım. Sizlerin heyecanı heyecanımız coşkunuz coşkumuzdur. Bu kongredeki heyecanı paylaşmak için buradasınız. İzmir'den gelen bir minibüste kaza olması bizleri üzdü yaralılarımıza şifalar diliyorum. İçeride bunalan bir hava var onu rahatlatalım istiyoruz. Uzun ince bir yoldayız dedik ya, gidiyoruz gündüz gece dedik ya inşallah gece gündüz yürümeye devam edeceğiz. Emaneti bugüne kadar taşıyan Binali Yıldırım Beye teşekkür ediyorum.

Unutmayın bizim kapı kapı dolaşma geleneğimiz var. Çok çalışacağız ve üzerimizdeki spekülasyonların sandıkta cevabını vererek yok edeceğiz.

  • Dakika dakika kongrede yaşananlar
  • 10.30: Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeniden AK Parti Genel Başkanı olacağı AK Parti 3. Olağanüstü Büyük Kongresi "Recep Tayyip Erdoğan" sloganlarıyla başladı.
  • 11:10 Salonda dolaşan yeni parti yönetimi listesi olduğu idida edilen liste heyecan yarattı. Ancak listenin gerçek olmadığı kısa sürede anlaşıldı.
  • 11.21 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara Arena’ya geldi. Erdoğan’ı salon dışında Başbakan Binali Yıldırım ve bakanlar karşıladı.
  • 11.30 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti'nin 3. Olağanüstü Kongresi öncesinde salon dışında bekleyen partililere seslendi.

Kongrenin bitimine kadar kapalı kalacak yollar

Ankara Spor Salonunda gerçekleştirilecek AK Parti 3. Olağanüstü Kongresi için Cumhuriyet Caddesi (Gar Kavşağı-Baruthane kavşağı arası ile giriş ve çıkışları, Baruthane Kavşağı- Ulus Kavşağı arası, İstanbul Caddesi-Baruthane Kavşağı arası çift taraflı yan varyantlar), Hipodrom Caddesi-Talatpaşa Bulvarı (Ulaştırma Kavşağı ile Opera Köprüsü arası tüm giriş ve çıkışları/Gar Kavşağı alt geçidi dahil) ve Kazım Karabekir Caddesi’nin (Anadolu Meydanı-İstanbul Caddesi arası) araç trafiğine kapatıldı. 20 Mayıs Cumartesi Saat 22.00’dan sonra trafiğe kapatılan yollar kongrenin bitimine kadar kapalı kalacak.