AK Parti’de  Büyük Temizlik

AK Parti’de Büyük Temizlik

AK Parti’de MİT krizinin yaşandığı 2012 yılından bu yana süren FETÖ taraması tamamlandı. Onlarca kişinin üyeliklerine son verildi. Örgütün, AK Parti’nin açılıma ihtiyaç duyduğu Antalya, Bodrum gibi il ve ilçelerde partiye sızdığı ortaya çıktı.

AK Parti’de Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı’nın “teşkilatlardaki ve belediyelerdeki FETÖ mensuplarını ayıklama çalışmalarının ivedilikle ve özenle yürütülmesi” şeklindeki genelgesi doğrultusunda yürütülen FETÖ taraması tamamlandı.

İl teşkilatlarında Teşkilat Başkanlığı’nın, belediyelerde ise Yerel Yönetimler Başkanlığı’nın yürüttüğü çalışmalar kapsamında FETÖ’yle bağlantısı tespit edilen onlarca il ve ilçe, belediye meclisi ve il genel meclisi üyelerinin istifaları alındı.

BATI İLLERİNE SIZDILAR

AK Parti’deki FETÖ temizliği, örgüt mensuplarının Doğu’dan ziyade Batı’da, rantın yüksek olduğu merkezlerde siyasete yoğunlaştığı gerçeğini gün yüzüne çıkardı. Adana, Antalya, Mersin, Bodrum, Marmaris ve Aydın’ın turistik ilçelerinde çok sayıda FETÖ’cü AK Parti’den atıldı.

HASSAS AYIKLAMA SÜRECİ

İl ve ilçe başkanı düzeyinde görevden almaların yaşanmadığını belirten AK Parti kaynakları, “Dikkatten kaçan veya 15 Temmuz’dan sonra yapılan soruşturmada bağlantıları tespit edilenler görevden alındı” dedi. Partideki FETÖ’cüleri ayıklama sürecinde çok hassas ve adil davranıldığını belirten AK Parti kaynakları, şunları kaydetti: “Ayıklama yapılırken kamu kurumlarında uygulanan kıstaslara benzer kıstaslar kullanıldı. Birisinin ‘bu da FETÖ’cüydü’ demesi yetmiyor. Somut delil gerekiyor. 17 Aralık sonrası bağlantısının tespit edilmesi lazım. Gerçekten hassas davranıldı. Şahsın FETÖ’yle bir alakası yoksa böyle bir yafta vurulmasın istedik.”

 

TASFİYELER 7 ŞUBAT'TAN SONRA BAŞLADI

AK Parti kaynakları, 7 Şubat 2012’deki MİT krizinden bu yana parti içinde Paralel temizlik yapıldığını, 17-25 Aralık’tan sonra ayıklamanın hızlandırıldığını ifade ediyor. 17-25 Aralık’tan sonra yerel seçim, cumhurbaşkanlığı seçimi ve iki genel seçim yapıldığına işaret eden kaynaklar, 17-25 Aralık’tan sonra Paralel Yapı ile çok ciddi mücadeleye girildiğini, il ve ilçe düzeyinde FETÖ’cüler tespit edildikçe partiden uzaklaştırıldığını vurguluyor.