AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Önemli Açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten Önemli Açıklamalar

AK Parti Sözcüsü Çelik'ten 'olağanüstü itiraz' açıklaması: Haklarımızı ivedilikle kullanacağız

 Yüzde 52'lik rekora imza atmamız ve bu seçimden de başarıyla çıkmamız, müteşekkürümüzü tekrarlamamızı gerekiyor. 15. kez AK Parti'yi yine birinci yaptılar. Vatandaşlarımız teşekkür ediyoruz. Hangi partiye oy verirse versin bu katılım oranını gerçekleştiren vatandaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Başka ülkelerin sıkıntılar karşısında savrulduğu durumların örneklerini görüyoruz.

- Geçtiğimiz günlerde önemli belki de tarihte ilk olan olaylar oldu. Bilim insanları ilk defa kara deliğin fotoğrafını çekti. Bu çerçevede bugünlerde birçok başarı geldi.


S-400 BİR TEDBİR ALMA MESELESİDİR

- ABD'den yapılan açıklamalar sürekli devam ediyor. Çoğu kez de adını vermek istemeyen bir yetkili diyerekten açıklama geliyor.  S-400 meselesi bir tedbir alma meselesidir. Müttefiklerinden yardım istemiş ve bu gerçekleşmeyince Türkiye başının çaresine bakmıştır. Bize göre konuşulması gereken esas mesele S-400 değildir. Aslında esas olarak tartışılması gereken mesela bir NATO müttefikinin ulusal güvenliğini tehdit eden terör örgütüne karşı TIR'larla bu unsurları desteklemesi. Esas mesele budur.

- ABD'nin terör örgütleri listesinde PKK ve uzantıları var. Sadece etiket değiştirdiği için desteklenmektedir. ABD Başkanı ve yetkililer verilen desteğin DEAŞ'a yönelik olduğunu söylüyorlardı. Yine aynı yetkililer DEAŞ'ın kesin bir mağlubiyete uğratıldığını söylüyor. Sonuç olarak DEAŞ'ın bittiğini söylüyorsunuz. Neden bu destek sürmektedir? 

- Patriotlar konusunda makul bir teklifle gelmişler midir? Teslimat süresinde makul bir tarihte gelmişler midir?

-  NATO’nun F-35 maddesi yok, 5.maddesi var.

- Türkiye ile ABD arasında güvene dayalı bir ilişki vardır. Kısa vadeli ve tek taraflı yaklaşımlar üretmemişlerdir.

SUDAN

Sudan'da önemli gelişmeler oluyor. Kuzey Afrika darbelerden çok çekti. Sudan kardeş bir ülkedir ve bu çerçevede beklentimiz halkın demokratik taleplerinin yerine gelmesidir. Halkın demokratik taleplerinin kısıtlandığı birtakım yaklaşımlar görüyoruz. 

LİBYA

Libya halkına daha çok acı çektirecek bir durum BM sekreteri Libya'dayken oldu. Libya halkının geleceği için çatışmaların durması elzemdir. Meşru hükümeti desteklemeye devam ediyoruz. Yapılacak ilk iş Libya halkının faydasına olacak iştir. 

31 MART SEÇİMLERİ

Herhangi bir şekilde sürekli olarak YSK'ya baskı kurulduğunu ifade ediyor CHP İstanbul adayı ve sözcüleri. YSK bağlı olduğu kanunlar çerçevesinde kararları veriyor. Lehine olduğu gibi aleyhine olduğu kararları sayabilir. Yegane patronun YSK olması esastır. YSK millet adına karar veriyor.

CHP, YSK kendi lehlerinde karar verirse, YSK bağımsız karar veriyor diyorlar. Yok aksi olursa YSK baskı altında diyorlar. YSK hiçbir partinin tüzüğüne göre karar vermeyecektir.

Bırakın yüksek yargı işini yapsın. Sürece saygı duyalım ki sonuca da saygı duyalım. Niçin başvurmayalım? Seçim sonrası itiraz yolları, seçim sürecinin bir parçasıdır. Hukuk yoksa hiçbir meşru bir zeminde duramaz.

CHP, AK Parti içinde çatışma olduğundan bahsediyor. CHP Genel Başkanı'nın yapması gereken şeyleri, CHP adayının sahiplendiğini görüyoruz. AK Parti ile ilgili bu değerlendirmelerden uzak dursunlar.

Dillerinde maalesef son derece sakıncalı şeyler var. Tehdit dili kullanmak CHP'ye yakışmıyor. Bunu hemen rejim krizine çevirmeye çalışıyorlar, ekonomik krize selam çakıyorlar. Doğrusunu söylemek gerekirse hiç yakışmıyor. YSK'ya çağrı yapıyorlar AK Parti'ye çağrı yapıyorlar. 

CHP bir kez olsun özgün fikirlerini söylesin. Dışarıdaki herhangi bir odak tarafından söylenmiş bir şeyi değil, özgün bir açıklama yapsınlar.

BOLU BELEDİYE BAŞKANI 

CHP genel başkanı ve sözcülerinden makul bir cevap gelmedi. Bolu'da Belediye Başkanı tarafından yapılan ırkçı yaklaşım hala değişmemiştir. Başka yerden yardım alanlara verilmeyecek gibi bir açıklama yapıldı. Bu topraklara yakışmayan bir harekettir.  Yazılı emre dönüşmesi bu şekilde bir yaklaşımın ortaya konulması utanç verici bir yaklaşımdır.

OLAĞANÜSTÜ İTİRAZ

Birleştirme tutanakları ortaya çıktıktan sonra, olağanüstü itiraz hakkımız var. O işlem gerçekleştikten sonra zannediyorum 7 gün itiraz hakkımız var, ivedilikle kullanılacaktır.

Seçimin genelinin yüksek meşruiyetiyle ilgili bir tartışma söz konusu değildir. AK Parti'de de diğer partilerde de söz konusu değildir.

BÜYÜKÇEKMECE

Varsa ellerinde bilgi ve belge bunun yargıya intikal ettirilmesi lazım. Bunu bekliyoruz, ellerinde bu belge varsa hemen yargıya başvursunlar. Şimdiye kadar seçimleri defalarca yönetmiş, komuta etmiş bir kurumdan bahsediyoruz. Hukuki meşruiyet YSK tarafından ortaya konuluyor sayısal meşruiyet ise sonucu göreceğiz. Seçim sonrasında mümkün kılınmış bir itiraza başvuruyoruz. Yepyeni bir yol icat etmiyoruz.

AK Parti Genel Merkezi'nde bir yayın organımız var. Herhangi bir yayın organında çıkmış bir şey için bizi sorgulamak saçma. AK Parti'yi AK Parti'nin görüşleri bağlar. Tehdit etmeden eleştirebilirsiniz.  Geçmişte yaşanmış acılara, danıştay cinayetine örnek vermek bir sorumsuzluktur.

YSK'NIN KHK KARARI

Tabii hukukçular çeşitli açılardan bunu değerlendiriyorlar. YSK kamu görevi kanadıyla ilgili olarak karar veriyor. Elindeki pozitif hukuka göre karar veriyor. Kazandığımız bir yer orada ikinci partiye gitti. 

Seçimle uğraşanlar bilirler. Bir ilçede beldede, kimler bize oy veriyor, hangileri uzak, hangileri zaman zaman veriyor bölge bölge analizler yaparlar. Teşkilat çalışmasını buna göre yürütürler. Geneleksel olarak kim bize oy veriyor bilinir.  AK Parti'ye oy veren ailelerin, isimlerinin bu listelerden düşüldüğüne dair tespitleri var. Bu ayakları havada olan bir yorum değil. Teşkilatta çalışanlar bu simülasyonu bilir. Çalışmalar da bunun üzerinde kurulur. Biraz yanlış anlaşılmış.

Bazı yerlerde seçimin yenilenmesine karar verdi YSK. Bu şekilde lokal olarak devam ediyor. Türkiye geneliyle ilgili yenilenme tartışması yok.

(Çamlıca Cami) Bırakın bu sözleri CHP söylesin, CHP'nin 6 okuna 7. ok olarak Saadet'i eklemeye gerek yok. Cami ile kavga etme geleneği CHP'den Saadet'e geçmiş gibi görünüyor.

Biz hukuka bakarız, hukuk ne diyor? Biz milletin iradesiyle nikahlıyız. Burada siyasetçinin nikah gibi bağlı olması gereken şey milletin iradesidir, demokrasimizin korunmasıdır.