AK Parti Seçim İrtibat Bürolarına Saldırı

AK Parti Seçim İrtibat Bürolarına Saldırı

Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrası çıkan olaylarda Şişli genelinde AK Parti'nin 6 seçim irtibat bürosu saldırıya uğradı.

Gezi Parkı odaklı olaylar sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede 269 gün sonra hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın cenaze töreni sonrası çıkan olaylarda Şişli genelinde 6 seçim irtibat bürosu saldırıya uğradı.

AK Parti Şişli İlçe Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, cenaze kortejinin ilerlediği sırada katılımcı bazıları partinin ilçe genelinde bulunan seçim irtibat bürolarını tahrip etti.

Partiye ait Feriköy, İnönü ve Kurtuluş mahallelerinde bulunan toplam 6 seçim irtibat bürosu saldırıya uğradı. Darülaceze yakınlarında bulunan 3 katlı seçim koordinasyon merkezi ise 3 farklı grup tarafından gün içinde farklı zamanlarda zarara uğratıldı. Katılımcıların bazıları tarafından iki kez taş ve sopalarla tahrip edilen merkez, daha sonra yüzleri maskeli bir grup tarafından yakılarak ateşe verildi.

Seçim Koordinasyon Merkezi'nde bulunan partinin gençlik kollarında görevli çok sayıda kadın ve genç, cenaze kortejinin geçişi sırasında binayı boşalttı. 

Polis ekiplerinin yürüyüş güzergahından çekilmesinden sonra taşlanan seçim bürolarında maddi zararın meydana geldiği görüldü. AK Parti Şişli Seçim Koordinasyon merkezi ise cenaze töreni dönüşünde kalabalık bir grup tarafından molotof kokteyli atılarak ateşe verildi.

Açıklamada ifadelerine yer verilen AK Parti Şişli İlçe Başkanı Nevzat Şatıroğlu, saldırılar sırasında seçim irtibat bürolarına yapılan saldırılar sırasında herhangi bir yaralanma olmadığını, tahriklere kapılmayan vatandaşların sağduyusunun olayların büyümesini önlediğini bildirdi.