AK Parti: Melih Gökçeği İş Olsun Diye Görevden Almadık

AK Parti: Melih Gökçeği İş Olsun Diye Görevden Almadık

Hayati Yazıcı MHP'nin Ankara'da Melih Gökçek'i aday göstereceği iddiaları için, "Melih Gökçek'i iş olsun diye görevden almadık." dedi.

MELİH GÖKÇEK AÇIKLAMASI

Yazıcı MHP'nin Ankara'da Melih Gökçek'i aday göstereceği iddiaları için "Benim gündemimde böyle bir konu yok. Bu konularda biraz mesafeliyim. Onun için görüş bildirmeyeceğim. Sözünü ettiğiniz kişi, bizim partimizde belediye başkanlığı yaptı, görevini bırakması istendi. Gökçek'in görevden alınması iş olsun diye istenmedi. Bunun ötesinde bir yorum yapmayacağım. " dedi.

Yazıcı sözlerine şöyle devam etti;

"Bizim seçim takvimi çalışmamız karara bağlanmadı. Hazırlıklar tamamlandı. Önümüzdeki hafta MYK toplantımız var, orada takvim netleşir. Çalışmalarımızı tahminen söylüyorum, aralık ayı sonuna kadar bitiririz. İttifak eden partiler ne kadarsa bir önceki seçimde aldıkları oyların toplamı yazılıyor. Bu bir öngörüdür. Siyasette matematik yok. Partiler arasında ittifak yaptık şeklinde bir deklerasyon olmasa bile sandıkta bu ittifak yapılır. 

GÖKÇEK'TEN YAZICI'YA CEVAP GELDİ

MHP'nin Ankara'dan aday gösterileceği konuşulan Melih Gökçek, kendisi için "İş olsun diye görevden almadık" diyen AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı'ya yüklendi. Gökçek "Sabrımı taşırma, vallahi tozunu atarım" dedi.

NACİ BOSTANCI MÜDAHALE ETTİ

İkili arasındaki tartışmaya AK Parti Grup Başkanı Naci Bostancı müdahale etti. Bostancı, "Sayın Gökçek, uzun yıllardır AK Parti içerisinde görev yapmış bir arkadaşımız. Ankara'da büyük işler yaptı. Hayati Bey ne kast etti bakmak lazım. Gökçek ne çıkardı buradan, neye göre cevap verdi. Mutlak suretle hukuki kusurla istifa gerçekleşmiş gibi değerlendirmek doğru değildir" dedi.