Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Ak Parti küstürdüğü Kürtleri kazanabilecek mi?

Başta Sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere AK Partinin omurgasını oluşturanların her halde bir bildikleri, kendilerine göre bir hesapları olmalı.

Hangi konuda mı? Küstürülen Kürtler konusunda, Barzani'ye muhabbet duyan, onun Türkiye'deki akrabası olan Kürtlerin yeniden kazanılması konusunda bir projeleri vardır diye düşünüyoruz.

Biliyor musunuz, Barzani çok aşağılandı, çok tahkir edildi.

Yahudiliğinden tutunuz, ne kadar hakaret varsa yapıldı.

Bu arada şu husus unutulmamalıdır ki, Barzani ve Barzani ailesine yönelik bu tür yayınlar sevenlerinin gözünde, özellikle Türkiye'deki sevenlerinin gözünde onun değerini bir milim düşürmedi. Aksine mazlum ve mağdur konumunu sağlamlaştırdı.

Referandum dolayısıyla Barzani'ye yönelik aşağılayıcı yayınlarda bir takım İslami medyanın ve köşe yazarlarının başı çekmesi çok daha acı bir olaydı.

‘O kadar önemli değil, buna gerek yok' diye düşünenler olabilir.

Gerek olup olmadığına kendileri karar verecekler.

Türkiye'de ankete en çok önem veren, sadece seçimden seçime değil, her önemli meselede partilerinin ne kadar puan aldığını, ne kadar puan kaybettiğini titizlikle öğrenmeye çalışan AK Parti her halde hayatının en önemli dönüm noktası sayılan 2019 seçimlerini de milim milim hesap ediyordur.

Anayasa değişikliği referandumu bilindiği üzere dindar Kürtlerin, özellikle HÜDA PAR çevrelerinin desteğiyle sınırı aşabilmişti.

Dindar Kürtlerin şimdi yine aynı kanaatte olduğunu söylemek oldukça zordur.

Bölgeyi gezdiğinizde, küstürülmüş, incitilmiş, onuruyla oynanmış insanlar göreceksiniz.

Barzani'nin bağımsızlık referandumuna karşı çıkabilirsiniz, onaylamaya bilirsiniz.

Fakat sizin ülkenizin dışında gerçekleşen bu referanduma düşmanlıkta başı çekmeniz, hele Irak merkezi yönetiminin bile önüne geçmeniz ve savaşla tehdit etmeniz gerekir miydi?

Hele hele savaş tehdidinden daha acıtıcı olan ekmeksiz, aç bırakmakla tehdit etmek ve aşiret toplumu olmakla itham etmek neyin nesiydi?

İlginçtir ki iktidar Barzani'ye bu şekilde cephe alırken bugün kimlerle yan yana düştüğünü görmüyor mu acaba?

Allah aşkına soğukkanlı bir şekilde düşünüp cevap verelim; Türkiye'nin özellikle Barzani bağlısı Kürtlerden daha hayırlı bir komşusu kimdir?

Hangi komşumuzla böylesine yakın ve iç içeydik?

Şu acı cepheleşmede buyurun Barzani'ye vurmak için kimlerle beraber olmayı tercih ediyoruz?

Başa dönelim. Eğer AK Parti ve 2019 seçimlerine kadar bu hatasını telafi etmezse hem kendisi kaybedecek hem de bu ülke kaybedecek, hatta ümmet bile çok şey kaybedecektir.

Onun için diyorum ki her halde bir düşündükleri vardır.

Düşündükleri neyse tez elden ortaya koymalı, göstermelidir. Zira vakit kısa mı kısa.

Aslında benim bir teklifim var, hem de ciddi bir teklif. Fakat şu ırkçılık damarlarımız birazcık yatışsın o zaman söylerim.

doğruhaber

Bu yazı toplam 945 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar