AK Parti 'Kızılcahamam'dan vazgeçti

AK Parti 'Kızılcahamam'dan vazgeçti

Daha önceki istişare toplantılarını Kızılcahamam'da yapan AK Parti, bu sefer Afyonkarahisar'ı seçti, toplantıya ilk defa eşler ve çocuklar katılmayacak

AK Parti'nin İstişare ve Değerlendirme Toplantısı, bu yıl Kızılcahamam yerine Afyonkarahisar'da yapılacak. Toplantı, bu yıl ilk kez eşsiz ve çocuksuz yapılacak.

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre Gülen Cemaati'ne yakınlığı ile bilinen Asya Kızılcahamam tesisleri yerine Afyon'u tercih eden AK Parti'nin bu kararında 17 Aralık sonrası şantaj ve tehdit amaçlı servis edilen ses ve görüntü kayıtlarının etkili olduğu bildiriliyor.

Afyon Güral Otel'de Cuma günü başlayacak ve Başbakan Tayyip Erdoğan'ın akşam saatlerinde katılacağı programa AK Parti kurucu üyeleri, MKYK üyeleri, Merkez Disiplin Kurulu üyeleri, Parti İçi Demokrasi Hakem Kurulu Üyeleri ile milletvekilleri katılacak. Cumartesi günü Erdoğan'ın temel ve güncel konulara ilişkin basına açık konuşmasıyla başlayacak toplantının organizasyonunu yapan AK Parti Genel Merkezi, katılımcılardan bu yıl eşlerini ve çocuklarını getirmemelerini istedi.

Bu kararda bu yıl çok hassas derecede ele alınan güvenlik kaygıları ve önlemlerinin etkili olduğu belirtilirken, ailesinin de aynı bölgede tatil yapmasını isteyen katılımcıların dilerse çevredeki bir başka otelde ailesini konaklattırabileceği öğrenildi. Başbakanlık koruma polisleri başta olmak üzere muhtemel böcek ve kamera tuzaklarına karşı özel olarak eğitilen güvenlik timleri toplantının yapılacağı süre boyunca tesislerin etrafında hem fiziki hemde teknik güvenliği sağlayacağı kaydedildi.