AK Parti ile MHP Ortak Aday Çıkaracak mı ?

AK Parti ile MHP Ortak Aday Çıkaracak mı ?

AK Parti ile MHP 3 büyükşehirde ortak aday mı çıkaracak?

AK Parti Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi kapsamındaki uyum yasası çalışmalarına ilişkin, "Belki cumhurbaşkanı seçimi, aday belirlemeyle ilgili bir düzenleme gelebilir. Çünkü anayasa değişikliğiyle adaylık yöntemlerini zenginleştirdik. Yani 100 bin seçmen de aday bildirebiliyor. Bu alanları kapsayacak 20-25 maddelik bir şey gelebilir." dedi.

'Ortak adaylık olacağını hiç sanmıyorum'
MHP ile yerelde ittifak konusu ile Ankara, İstanbul ve İzmir'de "ortak aday" çıkarılma ihtimalinin hatırlatılması üzerine ise Yazıcı, şunları kaydetti:

"(Ortak aday) demeyeyim. Yerel seçime ilişkin bir ittifak düzenlemesi yok, bu seçimlerin doğası gereği bir ittifak düzenlemesi yapmak da mümkün değil. Ama Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın ifade ettiği gibi çok doğal bir ittifak, gönüllü bir ittifaktır. 'Yerel seçimlerde de gerçekleşir' diye düşünüyorum. Bu kendiliğinden olur, yani burada genel başkanların, parti yönetimlerinin tavrı, o ittifakın ruhunu ve yönünü belirler diye düşünüyorum. Ortak adaylık olacağını hiç sanmıyorum."