AK Parti İçin Bomba oy Tahmini!

AK Parti İçin Bomba oy Tahmini!

Kanal A ekranlarına gelen Apolitik programında seçimleri yorumlayan Süleyman Özışık, geçmiş deneyimlerinden faydalanarak AK Parti'nin oy oranları konusunda tahminlerde bulundu.

Bir araştırma şirketinin, "AK Parti'nin oyları yüzde 40'ın altına düştü. CHP'nin oyları yüzde 30'a, MHP'nin oyları ise yüzde 20'ye dayandı" şeklinde açıkladığı anketi yorumlayan Özışık, bu anket şirketinin her seçimde en az yüzde 10'luk bir yanılma yaşadığını, sonuçların muhalefet partileri için bir kez daha hüsranla noktalanacağını söyledi. 

2015 seçim sonuçları ile ilgili tahminini açıklayan Süleyman Özışık; "2015 seçimleri bütün seçimlerin anası olarak görüldüğü için AK Parti yüzde 50'lerin çok üzerinde oy alırsa ve CHP de yüzde 17'lere düşerse hiç kimse şaşırmasın." dedi. 

HDP İÇİN İKİ SENARYO

HDP'nin 2015 genel seçimlerine parti olarak girme kararını da değerlendiren Özışık, HDP ile ilgili iki senaryodan bahsetti. 

Özışık, "Birinci şıkka bakacak olursak, HDP barajı geçemezse ordan 35 milletvekili AK Parti'ye geçecek ve yeni Anayasa'nın yapılması için yeterlimilletvekili sayısı yakalanacak  Bir diğer ise beni korkutuyor. HDP barajı aşamazsa, bunu "bizi Meclis'e bile almıyorlar" diyerek kullanacak ve bölgede kendi meclisini kurarak ortamı iyice gerecek ve barış sürecini akamete uğratmaya çalışacak" dedi.

SAVCI SAYAN SÜRPRİZİ

Süleyman Özışık, Gezi olaylarından beri yaşananların perde arkasını anlatan ve Cumhurbaşkanlığı seçimleri boyunca Erdoğan'a destek veren Savcı Sayan'ın AK Parti'den milletvekili adayı olacağını da canlı yayında açıkladı.

İşte Süleyman Özışık'tan çarpıcı seçim yorumları: 

İşte Süleyman Özışık'tan çarpıcı seçim yorumları: