AK Parti Ankara İl Başkanı istifa etti

AK Parti Ankara İl Başkanı istifa etti

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan istifa etti. Öte yandan AKP Erzurum Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Tekman, Aziziye ve Olur ilçe yönetimleri de, genel merkezin talebi üzerine istifa etti.

AK Parti Ankara İl Başkanı Murat Alparslan istifasına ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, "2002 yılında AK Parti Genel Merkez Gençlik Kollarında teşkilat başkanı olarak siyasi hayatıma başladığım, devamında 2005 yılından itibaren Ankara İl Başkanlığında başkan yardımcısı olarak icra ettiğim hizmetlerimden sonra 2009 yılından itibaren İl Başkanı olarak seçilmem üzerine, geriye kalan beş yıllık süre içinde tüm seçimlerden zaferle çıktığımız bir sürecin sonunda görülen lüzum üzerine görevimden istifa ediyor; başta bu onurlu görevleri tarafıma tevdi eden Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, birlikte siyaset yaptığım tüm teşkilat mensuplarına şükranlarımı sunuyor, bundan sonraki süreçte ülkemin, milletimin ve partimin hizmetinde olacağımı bu vesileyle ifade etmek istiyorum. Kamuoyuna saygıyla arz olunur" ifadelerini kullandı.

ERZURUM'DA 6 İLÇE YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

AKP Erzurum Karayazı, Karaçoban, Hınıs, Tekman, Aziziye ve Olur ilçe yönetimleri, genel merkezin talebi üzerine istifa etti.

AKP, 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanlıklarını BDP'ye kaptırdığı ilçelerin parti yönetimlerinin istifasını aldı. Karayazı, Karaçoban, Tekman ve Hınıs belediyelerinin AKP'den BDP'yi geçmesi üzerine, ilçe yönetimleri istifa etti. Seçimlerde ayrıca en yüksek oyu alan Aziziye ilçesi ile Olur yönetimleri de genel merkezin talebi doğrultusunda istifalarını verdi. İstifalardan sonra ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri basına açıklama yapmaktan kaçındı.

AKP Erzurum İl Yönetim Kurulu üyelerinden Serdar Yücelik, parti genel merkezinin talebi doğrultusunda, söz konusu ilçe yönetimlerinin istifalarını sunduklarını ifade etti. Ülke genelinde bir çok ilçe teşkilatının istifa ettiğini ifade eden Yücelik, "Genel merkezin vermiş olduğu karar doğrultusunda ilçe yönetimleri istifalarını sundular. İstifa taleplerinin tebliğ edilmesinin ardından ilçe başkan ve yönetim kurulu üyeleri istifa etti. İstifa edenlerin yerine önümüzdeki 15 gün içerisinde yeni atamalar yapılacak. Yapılan, sadece teşkilatta kan değişikliği." dedi.

AKP'ye yakın isimler, istifa depreminin önümüzdeki günler içerisinde diğer ilçelere sıçrayacağına vurgu yaparak, "Milletvekili Cengiz Yavilioğlu'nun memleketi olan Çat'ın CHP'ye kaptırılması nedeniyle bu ilçe ile SP'ye geçen Horasan ilçe teşkilatlarının da istifa etmeleri her an gerçekleşebilir." ifadelerini kullandı. Aynı isimler, Ağustos'ta yapılacak olan cumhurbaşkanlığı seçimleri ile gelecek yılki milletvekili seçimleri öncesinde, güçlü bir teşkilat oluşturmak amacıyla söz konusu ilçelerin istifalarının talep edildiğini de sözlerine ekledi.

TEKİRDAĞ İL YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

AK Parti Tekirdağ İl Başkanı Ahmet Kambur'un ardından yönetim kurulu da topluca istifalarını parti genel merkezine sundu.

AK Parti İstanbul Milletvekili ve Bölge Koordinatör Harun Karaca ile dün yaptıkları toplantı sonrasında yönetim kurulu üyeleri genel merkeze sunduğu istifaları kabul edildi.

ÇANAKKALE'DE 3 İLÇE YÖNETİMİ İSTİFA ETTİ

Çanakkale'nin Merkez, Gökçeada ve Gelibolu ilçelerindeki AK Parti yönetimleri, Genel Merkezin isteği üzerine görevlerinden istifa etti.

AK Parti Genel Merkezin, yerel seçimlerin ardından Merkez, Gökçeada ve Gelibolu yönetiminde revizyon kararı aldığı ve yönetimlere istifa etmeleri yönünde bir çağrı yaptığı öğrenildi. Bunun üzerine de Merkez İlçe Başkanı Adnan Öncü ve yönetimi, Gelibolu İlçe Başkanı Mahmut Çetin ve yönetimi ile Gökçeada İlçe Başkanı Tahir Sargut ve yönetimi bugün itibariyle il yönetimine istifalarını sundu. AK Parti İl Başkanı Muzaffer Kutlu, bu 3 ilçe yönetiminde revizyon yapılacağını ve yönetimlerdeki bazı isimlerin değişeceğini, yeni hazırlanacak listelerin Genel Merkez'in onayına sunulacağını ve atamaların yapılacağını söyledi. İstifaların yerel seçimlerin sonuçlarıyla alakalı ve bu 3 yönetimdeki performans yetersizliği olduğu ileri sürüldü.

İZMİR İL BAŞKANI AKAY VE YÖNETİMİN İSTİFASI İSTENDİ

AK Parti'nin teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu'nun, AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay ve yönetiminin istifası istediği öğrenildi. Akay ve yönetiminin, salı gününe kadar dilekçelerini Genel Merkez'e göndereceği belirtildi.

AK Parti İzmir İl Başkanı Ömer Cihat Akay, bugün Genel Merkez'de Soylu ile görüştü. Akay'ın görüşmesinin nedeni birkaç ilçe yönetiminin görevden alınmasını talep etmekti. Ancak Soylu'nun Akay'dan yönetimiyle birlikte görevlerinden istifa etmelerini, dilekçeleri de en geç 3 Haziran Salı gününe kadar Genel Merkez'e iletmelerini istediği öğrenildi.

İl Başkanlığına 2011 yılında atanan Akay, 2012 yılında yapılan kongreden de güven tazeleyerek çıkmıştı.

Akay ve yönetimi, 2014 yerel seçimlerine iddialı girdi, ancak İzmir'in 30 ilçesinden sadece 6'sını kazanabildi. Geçen 19 Nisan'da il başkan yardımcılarını yeniden belirleyen Akay'ın cumhurbaşkanlığı seçimine kadar görevde kalması bekleniyordu. Seçim sürecinde AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olan İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile ters düşen Akay'ın görevde kalma şansı, AK Parti'nin teşkilatlardan sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı koltuğuna Süleyman Soylu'nun oturmasıyla daha da azaldı. Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'a yakınlığı ile bilinen Akay, AK Parti İzmir'de, Ali Aşlık'tan sonra en uzun süre görev yapan il başkanı oldu.

 

(CİHAN, DHA)