Ajanlık Şüphesi; MİT O Kasetin Peşinde

Ajanlık Şüphesi; MİT O Kasetin Peşinde

Savcılık, skandal baskının 2 subay tarafından çekilen kaydını istedi. Ancak devlet sırrı görüntülerin silindiği cevabı alındı. MİT ise yabancı istihbarata verildiği iddia edilen filmlerin peşine düştü

Adana'da 19 Ocak'ta Suriye'deki Türkmenler'e yardım gönderen MİT TIR'larına yapılan operasyonda skandalların ardı arkası kesilmiyor. Büyük bir gizlilik içinde gerçekleştirilen operasyonda, MİT TIR'larına baskın yapılırken, konteynırların içi açılmıştı. İddialara göre TIR'larda silah bulmayı ümit eden paralel çetenin elemanları bu silahları görüntüleyerek tüm dünyaya 'Türk Hükümeti, terörist El Kaide'ye silah gönderiyor' mesajı vermeyi planlıyordu. 

SANİYE SANİYE KAYDETTİLER 
Bu sayede hükümeti zor duruma düşürmeyi planıyla uluslararası istihbarat servisleriyle yaptığı işbirliği sonrası Türkiye'yi büyük bir kaosa düşürmeyi hedeflendi. Adana Valisi Hüseyin Avni Coş'un çabasıyla skandal daha da büyümeden engellendi. Ancak operasyona katılan 250 jandarmanın arasında bulunan iki jandarma istihbarat subayının saniye saniye görüntülediği kayıtlar ortadan kayboldu. Operasyon anını an be an görüntüleyen Karayolları'na ait MOBESE kamerasında iki subayın kayıtta olduğu kanıtlandı. Hatta çift kamera, bir MİT mensubunun onlarca asker tarafından darp edilmesi ve TIR dorselerindeki konteynırların savcı bile beklenmeden açılması anında kayıttaydı. 

BAŞKA BİR ÜLKEYE Mİ VERİLDİ 
Savcılık, skandal baskına çifte soruşturma açarken işte bu dijital kayıtları da istedi. 'Cihazlar arıza yaptı, elimizde başka görüntü kaydı yok' diyen jandarmadan az bir görsel malzeme geldi. Kasetlerin yabancı bir istihbarat servisine verildiği kuşkusu ise yetkilileri ayağı kaldırdı. Savcılık dosyadaki görüntüleri incelemeye aldı. TAKVİM'e konuşan bir yetkili, "Kayıtlar başka ülkeye verildiyse bu tam anlamıyla casusluktur. En önemli delil olan o kasetin peşindeyiz" dedi. 

KAYITLARA DETAYLI İNCELEME
Adana Valisi Hüseyin Avni Coş, eldeki görüntülerin uzmanlar tarafından salise salise incelendiğini söyledi.