Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Hadım Çözüm Değil

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı: Hadım Çözüm Değil

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya, hükümetten gelen kastrasyon (kimyasal hadım) çağrılarının aksine farklı bir görüş belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, hükümetten gelen kastrasyon (kimyasal hadım) çağrılarının aksine farklı bir görüş belirtti.

Hadımın çözüm olmadığını vurgulayan Kaya, "Çözüm, çocuklarımızı korumak" ifadelerinde bulundu.

CNN Türk'te konuşan Aile Bakanı Kaya, çocuklara yönelik istismar için oluşturulan komisyonda kimyasal kastrasyon düzenlemesinin de çalışıldığını söyleyerek, "Bu çözüm değil, çözüm çocuklarımızı korumak. Çocukları koruyacağız, komşumuzun, kendimizin, yakınımızın çocuğunu korumamız lazım" dedi.

Kaya, ayrıca çocuklara yönelik işlenen suçlarla ilgili şu ifadelerde bulundu:

-Çocukla ilgili hizmet veren tüm çalışanların da kontrolden geçirilmesi gerekiyor.  Bu konu da özellikle aileler ve çocukların bilinçlendirilmesi önemli. Çocuklara özel bölgeleri ile ilgili eğitimler veriyoruz. 2 yaştan itibaren her çocuk bu eğitimden geçirilmeleri ve bilinçlendirilmeleri şart. Yüzde 100 her öğretmenin de bu konuda eğitilmesi gerekiyor. Öncelikle koruyacağız. Bir çocuk eğer istismara uğradıysa asla üstünün örtünmesine kimse müsaade etmeyecek. Ailelerin bu konuda bilinçli olup hiç bir şeyden çekinmeden şikayette bulunması lazım İhmal ve istismarın üstünü kimsenin örtmesine izin vermeyeceğiz.

-Bu kişiler en ağır cezaları almalı. Bu konuların ancak cezalar üzerinden konuşulmasının koruyucu ve farkındalık arttıracak çalışmaları gölgelediğini düşünüyorum. Zaten ceza olarak gereken yapılır yasal düzenlemeler şu anda hazırlanıyor ancak öncelikli olarak çocuklarımızı korumalıyız.