Abdullah Büyük

Abdullah Büyük

Aile eğitimi sorumluluğumuz

Geçen haftaki yazımızda okurlarımızın göstermiş oldukları ilgiye en kalbi teşekkürlerimizi sunarız. Sizlerin göstermiş olduğu alaka bizleri ziyadesiyle memnun etti. Konunun önemine binaen bu haftaki yazımızı da aynı minval üzere devam ettirmek istiyoruz.

Bildiğiniz üzere geçen haftaki yazımızda aile eğitiminin önemi üzerinde durarak Osman Nuri Topbaş hocamızın hazırladığı "Dünyadaki Cennet: Huzurlu Aile Yuvası" eserini tavsiye etmiştik. Ayrıca ADEF"in (Aile Dernekleri Federasyonu) çalışmalarından kısaca bahsetmiştik. Yazımızda bu çalışmaları biraz daha ayrıntılı sunmak istiyorum.

Aile konusunun önemini yıllar öncesinde gündemine alan Ribat Eğitim Vakfı, 1988 yılından itibaren ailelere yönelik eğitim programları başlattı. Bu programların olumlu sonuçlarını aldı. Çalışmalarını iki Avrupa ülkesi ve Türkiye"de otuz ilde uygulamaya koydu. İstekli ailelere, gönüllü olarak Aile Mektebi başlığı altında seminerler sunmaya çalıştı. 1988"den bu yana devam eden bu çalışmalarımız ADEF (Aile Dernekleri Federasyonu) çatısı altında daha sistemli bir hale sokulmuştur. Sahasında uzman eğitimcilerle, ayda bir olmak üzere iki yıl devam eden bu seminerler, aynı ciddiyet ve heyecanla yoluna devam etmektedir. 2012 Eğitim yılında (Adıyaman, Antalya, Manavgat, Yalvaç, Bozüyük, Denizli, İzmir, Kahramanmaraş, İstanbul, Ankara, Hatay,Tarsus, Hendek, Şanlıurfa, Elazığ, Malatya, Niğde, Çorum, Erzurum, Kars, Konya) illerinde devam ettirilen Aile Mektebi seminerlerine isteyen ailelerimizin katılmalarını tavsiye ediyorum. Belirtilen yerlerde devam eden bu aile seminerlerine katılabilmek için ADEF ile irtibat kurmanız yeterlidir. Bu seminerler ADEF tarafından gönüllü olarak verilmektedir. Ayrıca belirtilen illerin dışında istek olursa bunun da planlaması ADEF tarafından yapılacaktır.

Yine ADEF"in düzenlediği Aile içerikli programlar Türkiye"de yerel televizyonlarda (SRT Adapazarı, ASU TV Adıyaman, KANAL 72 Batman, KANAL 19 Çorum, TV21 Diyarbakır, KANAL 23 Elazığ, ERT Erzincan, DOĞU TV Erzurum, BEST TV Elbistan, ELİF TV Kayseri, KON TV Konya, DESTAN TV Kütahya, KANAL Malatya, VUSLAT TV Malatya, KAPADOKYA TV Nevşehir, NİĞDE TV Niğde, KANAL S Samsun, ORT Osmaniye, TV 58 Sivas, RTV 66 Yozgat, KANAL 27 Gaziantep) ve radyolar aracılığı ile yayınlanmaktadır.

Ayrıca yerel televizyonlar için hazırlanan Aile Mektebi seminerlerini www.ribatfm.com.tr arşiv bölümünden takip edebilirsiniz.

Evliliklerin uzun süre devam etmemesinin sebeplerinden en önemlisi, evlilik ile ilgili bilgilerimizin az olmasıdır. Her derdin bir çaresi olduğu gibi bu problemin de bir çözümü olmalıdır.

HZ. Adem (as)"dan son insana kadar gelecek insanlığın, tüm gönüllü kuruluşların, cemiyet ve teşkilatların, dernek ve vakıfların ve en nihayet, tüm devletlerin çekirdeğini aile teşkil eder. Biz de bu gerçekle aile eğitimi çalışmalarını ön planda tuttuk. Her geçen gün de bunun önemi artmaktadır.

Dünya ve ahiret saadetimiz, hayatımızın büyük bir bölümünü geçirdiğimiz aile yuvamızın bir "CENNET KÖŞESİ" haline getirilmesi ile mümkündür. Yuvalarımızın cennet köşesinden bir köşe olması dileklerimle cumanızı tebrik eder selam ve sevgilerimi sunarım.

ADEF"LE İLETİŞİM:

ADEF: Gazanfer mah. Küçük Aymanas cad. Narlıdere sok. No: 4 KONYA.

İRTİBAT TLF: 0332 358 28 29              0332 358 28 29     

akit

Bu yazı toplam 2144 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar