Mehmet GÖKTAŞ

Mehmet GÖKTAŞ

Aile aile, cemaat cemaat var olmak

Aileye yönelik tehdit ve tehlikelerin farkına vardığımız gibi cemaatlere, camialara yönelik tehdit ve tehlikelere karşı da teyakkuzda olmakla yükümlüyüz.

Elhamdülillah birinci tehdide karşı uyanık durumdayız, her şeyin farkındayız. Biz biliyoruz ki Müslüman toplumun en muhkem kalesi ailedir.

Toplum içinde ne zaman evlilik yoluyla yeni bir aile kuruldu, biz inanıyoruz ki kesinlikle Müslümanlar yeni bir kale, yeni bir hisar, yeni bir mevzi kazanmıştır.

Şeytan ve dostları da bundan dolayı aynı şekilde kahrolmaktadır.

“Musa ve kardeşine vahyettik ki, kavminiz için şehirde evler hazırlayın, evlerinizi kıblegâh, ibadet mahalli yapın ve namazı kılın. (Ey Musa, bundan sonra zafer için) inananları müjdele!” (Yunus 87)

Müslümanca bir yuva kurmak, Müslümanca bir aile oluşturmak bugün çoğumuzun zannettiğinden daha önemli bir olaydır. Firavun düzenlerinin yıkılmasına Müslümanca yuvaların kurulmasıyla başlanır.

Bundan dolayıdır ki bugün aile müessesesine karşı birilerinin bilinçli saldırısının yanında birilerinin bilinçsizce bu hücumlara iştirak ettiklerinin farkındayız ve bunu asla kabullenmiyoruz, kabullenmeyeceğiz.

Özellikle, Allah'ın emriyle, Rasûlünün kavli ve sünnetiyle, bütün Müslümanların şehadetiyle kurulmuş mukaddes yuvalara musallat olan kim olursa olsun şiddetle karşı koyacağımız unutulmamalıdır.

Dünya üzerinde bir ev, bir yuva ne kadar büyük bir öneme sahipse aynı şekilde Müslümanların cemaatler, camialar halinde bulunması da bir o kadar elzemdir.

İslam'a yapılan saldırı ve hücumların mahiyetine baktığınızda şunu göreceksiniz ki, bu hücumların karşısında ancak ve ancak cemaatler halinde dikilebiliriz. Bu hücumlar öyle bireyler ve aileler olarak savuşturulacak cinsten değildir.

Bugün küfür cephesi İslam'ın bir takım şiarlarına, İslam'ın kırmızı çizgilerine, İslam'ı İslam yapan umdelere saldırmaktalar.

İslam'ın şiarları ancak cemaatlerin sahiplenmesiyle, öne çıkarmasıyla varlığını koruyabilir.

 

Küfür cephesinin cemaatlere, camialara saldırmaları yetmiyormuş gibi bugün FETÖ bahanesiyle Müslüman kesim içerisinde de bilinçsizce bir cemaat ve camia düşmanlığı yürütülmektedir.

İslami cemaatler ne kadar sindirilirse İslam'ın çizgileri de ona paralel olarak aynı şekilde belirsizleşecek, silinecektir.

İyice dikkat ettiğinizde göreceksiniz ki bugün İslami camiaların her biri bazı şiarları öne çıkarmakta, üzerine titremekte ve ona bir canlılık kazandırmaktadır. Bütün bunlar Allah'ın bir lütfu değil de nedir?

Bu durum aynı zamanda şu anlama gelmektedir ki, İslami camialara düşman olanlar aynı zamanda İslam'ın şiarlarına da düşmandırlar.

Teyakkuzdayız, bilinmelidir.

Bu yazı toplam 737 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar