Ahrar Şam, Müttefiklerini Yalnız Bıraktı

Ahrar Şam, Müttefiklerini Yalnız Bıraktı

Nusra Cephesi’nin müttefiklerinden Ahrar Şam’ın Halep’in kuzeyindeki Mellah bölgesindeki çatışmalardan çekildiği bildirildi.

Kimi saha kaynakları, Ahrar Şam’ın müttefiki olan diğer gruplarla yaşadığı görüş ayrılığından ve verilen ağır kayıplardan dolayı çekildiğini belirtirken bazı Ahrar Şam liderleri, örgütün zaten bu bölgedeki çatışmalara girmediğini açıkladı.

Nusra Cephesi, Ahrar Şam, Nureddin Zengi Tugayları gibi grupların oluşturduğu Fetih Ordusu, Suriye ordusu ve müttefiklerinin yoğun operasyonları sonucu Halep’in kuzeyindeki Mellah bölgesinin kontrolünü kaybetmiş ve Suriye ordusu Halep’teki silahlı grupların yardım ikmal hattı olan Kastillo yolunu kesmişti.

Silahlı gruplar, kendileri için hayati öneme sahip Kastillo yolunu tekrar açabilmek için son günlerde yaptığı saldırılarda ağır kayıplar verdi.

  Ahrar Şam liderlerinden Ebu Sayyaf el-Muhacir, Twitter’daki kişisel hesabından yaptığı açıklamada Ahrar Şam’ın Mellah cephesinden çekilmediğini; çünkü bu cephedeki savaşa hiç katılmadığını söyledi.

Mellah Cephesi’nde başarı şansının son derece zayıf olduğunu belirten Ebu Sayyaf el-Muhacir, bu cephede savaşa katılmanın kahramanlık ya da fedakarlık değil intihar olduğunu söyledi.

Kimi saha kaynakları, Nusra Cephesi ve Nureddin Zengi Tugaylarının Mellah cephesinde Suriye ordusuna yönelik son birkaç gün içerisindeki karşı saldırılarında 215 kayıp verdiğini ve bu ağır kayıplar sebebiyle Nusra Cephesi ile Nureddin Zengi tugaylarının birbirini ihanetle suçladıklarını açıkladı.