Ahmet Yenilmez Mustafa Destici'ye Yüklendi

Ahmet Yenilmez Mustafa Destici'ye Yüklendi

Son dönemlerde Paralel yapı ile yakın ilişkiler içinde olmasından dolayı tabanından tepki alan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, önceki gün düzenlediği basın toplantısında MHP ile ittifaka "Biz hazırız" diyerek yeşil ışık yakmıştı.

Son dönemlerde Paralel yapı ile yakın ilişkiler içinde olmasından dolayı tabanından tepki alan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, önceki gün düzenlediği basın toplantısında MHP ile ittifaka “Biz hazırız” diyerek yeşil ışık yakmıştı. Destici’nin bu tavrı bir süredir “Ekmel ittifakı, başka bir ittifakın hazırlığıdır” görüşünü dile getiren BBP camiasının önde gelenlerinin iddialarını doğruladı. Destici’nin MHP ile ittifaka yeşil ışık yakmasına BBP kurucularından Ahmet Yenilmez sert tepki göstererek “Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun emaneti çeşitli mahfillerde pazarlık konusu yapılamaz. Ya emaneti taşırsın ya da taşıyamıyorsan çek git. O emaneti layıkıyla taşıyacak insanlar var” dedi.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici’nin MHP ile ittifakına yeşil ışık yakmasına sert tepki gösteren BBP’nin kurucularından Ahmet Yenilmez, “İttifak ya da koalisyon kararına BBP’nin mevcut yönetimi karar veremez. BBP bir kere şehidimizin emanetidir ve o şehidin kardeşlerinin hepsinin fikri alınarak bir karar verilir” dedi. BBP’nin ittifak ve koalisyon hesaplarıyla gündeme gelmesinin doğru olmadığını belirten Yenilmez, “Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun emaneti çeşitli mahfillerde pazarlık konusu yapılamaz. Ya emaneti taşırsın ya da taşıyamıyorsan çek git. O emaneti layıkıyla taşıyacak insanlar var” dedi.

Büyük Birlik Partisi’nin MHP ile ittifak yapacağını kesin ve net bir dille duyması halinde BBP’den milletvekili adaylığı için başvuracağını dile getiren Ahmet Yenilmez, “Büyük Birlik Partisi ile Cem Uzan’ın çeşitli pazarlıklarla alıp isminin değiştirdiği partiyle karıştırıyorlar. Destici, bundan 6 yıl önce o koltukta kimin oturduğunu unutmaması lazım” eleştirisinde bulundu.