Ahmet Hakan: Tevfik Göksu ile ilgili Yargı Dağıtıyorum

Ahmet Hakan: Tevfik Göksu ile ilgili Yargı Dağıtıyorum

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan, bugünkü yazısında AKP'li Tevfik Göksu ve Trabzon tartışmasını yazdı.

Hürriyet yazarı Ahmet Hakanbugünkü yazısında AKP'li Tevfik Göksu ve Trabzon tartışmasını yazdı. Hakan, Göksu'nun konuşmasında doğrudan Trabzonlulara bir şey demediğini savundu. İmamoğlu hakkında Yunan medyasının bir haberini katıldığı iftarda gündeme getiren Göksu için Hakan yazısında, "Ya bu ne şapşal bir haber!” deyip geçmiyor, geçemiyor! “Trabzonlu bir adamın Yunan olmakla ne ilgisi var” diye aklından geçirmiyor, geçiremiyor!" ifadelerini kullandı. 

Konuyla ilgili iki farklı hükmü olduğunu yazan Hakan, "Göksu’nun kalbini açıp bakamayacağımıza göre niyetini bilmemiz imkânsız. Hükmü zahire göre vermek zorundayız ve zahire göre Göksu haklıdır." dedi. Hakan, ikinci hükmünde ise Göksu'nun hatasının Yunan medyasının haberine kıymet verip üzerine atlaması olduğunu söyledi. 

Ne olmuştu?

İBB Meclisi AKP Grup Başkanvekili ve Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu'nun katıldığı bir iftarda Ekrem İmamoğlu’nun kazanmasına en çok Yunan medyasının sevindiğini ifade ederek İmamoğlu’nun nereli olduğunu iftar programına katılan vatandaşlara sormuştu. Vatandaşlardan “Trabzon” cevabını alan Göksu “E hesap başka” demişti.