Ahmet Davutoğlu: O tweetler elimizde

Ahmet Davutoğlu: O tweetler elimizde

Davutoğlu İstanbul Dolmabahçe’deki Başbakanlık Ofisi’nde düzenlenen toplantıda konuştu. Davutoğlu, Kobani bahanesiyle çıkarılan olaylarla ilgili olarak, "Son olaylarda şiddete davet eden bir tweet, 'Bu gece herkes silahlansın ve şurayı bassın' diye tweetl

Başbakan Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanların Akil İnsanlar Heyeti üyeleriyle bir araya geldiği toplantı başladı.
 
Toplantıda konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu,  "Çözüm süreci millidir, yerlidir. 12 yıldır bu meseleyi çözüme kavuşturmak için her yolu deniyoruz" dedi.
 
Başbakan Davutoğlu, "Kimse topu karşı tarafa atmaya çalışmasın. Bu yol çocukların elele yürüyeceği yoldur. çözüm sürecinin muhattabı milletin ta kendisidir" şeklinde konuştu.
 
Toplantıda konuşan Davutoğlu, "Ortak bir sorumluluk taşıyoruz. Bu sorumluluğu toplumun bütün kesimlerine yaymada omuz omuza vermeliyiz" dedi.
 
Davutoğlu, "Akil insanların temasları karşılıksız kalmadı, raporlar rafa kaldırılmadı" diye konuştu.
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları:  
 
"Artık Birinci Dünya Savaşı'nın 100. yılında idrak eden insanlar olarak hepimiz bir kere şunu keşfetmek zorundayız; Tekçi yapılar, kadim kültürlerin olduğu yerlerde hangi etnik ve mezhebi, dini grup adına olursa olun acı, hüzün getiriyor. Bu sadece bizde değil Pakistan-Hindistan bölünmesinde de yaşanan acıları hatırlayınız."
 
'AKİL İNSANLARIN MİSYONU' 
Başbakan Davutoğlu, "Önümüzde iki alternatif var. Ya barışçıl ve karşılıklı saygıya dayalı esaslarla bu toprakları birleştirici bir yol seçeceğiz, ki bizim tercihimiz budur. Ya da yayılmacı, sekter ve modern görünümlü ama aslında gayet arkaik, aşiretçi BAAS ideolojisiyle veya benzeri ideolojilerle, görüntü itibariyle Marksizim'le bezenmiş ama gerçekte arkaik ideolojilerle, çoğulcu yapılara karşı savaş ilan eden ya da bazen dini, İslami görünümlü arkaik yapılarla çoğulcu yapılara savaş ilan eden terör veya radikal grupların tesiri altında kalacağız. İşte tam da akil adamlar, akil insanlar heyetinin misyonu burada özel önem taşıyor" dedi.
 
ÇÖZÜM İÇİN HER YÖNTEMİ DENEDİK' 
"Çözüm süreci millidir, yerlidir, özgündür. 12 yıl içinde biz ister buna Kürt sorunu, ister terör sorunu hangi siyasi yaklaşımı benimser ve hangi siyasi görüşü dile getirirseniz getirin bu meseleye, 'mesele-sorun' demek bile doğru değil, bu meseleyi çözüme kavuşturabilmek için her yöntemi denedik."
 
'CİNAYETİN HER TÜRLÜSÜ İŞLENDİ' 
"Yepyeni ve olumlu bir ortama giriyoruz, artık çözüm süreci yasal zeminiyle, Bakanlar Kurulu esasıyla, varılan mutabakatlarla büyük bir ivme kazanacak beklentisi içerisindeyken Kurban Bayramı'nın 3'üncü günü 6-7 Ekim'de tıpkı 6-7 Eylül olayları gibi talanın, baskını, vandalizmin, şiddetin, gaspın, cinayetin her türlüsü işlendi."
 
BAKANLAR DA KATILIYOR 
Dolmabahçe Başbakanlık Çalışma Ofisi'ndeki toplantıya, Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan isimlerin yanı sıra ilgili bakanlar katılıyor.
 
Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasıyla başlayan toplantıda çözüm süreci kapsamında önemli rol oynayan Akil İnsanlar Heyeti üyeleri, süreçte gelinen noktayı değerlendirecek.
 
Akil İnsanlar Heyeti'nde yer alan isimler, sürecin ilerletilmesi yönündeki görüşlerini Başbakan Davutoğlu'na aktaracak.
 
"O TWEETLER ELİMİZDE"
 
Son olaylarda şiddete davet eden bir tweet, "Bu gece herkes silahlansın ve şurayı bassın" diye tweetler var elimizde. Biz ne kadar ortak vicdanı harekete geçirirsek geçirelim, provokatif bir grup bütün bu çabaları yok sayan bir sonuç doğurabiliyor ve bir şehir yanmaya başlıyor. Bu da küreselleşmenin getirdiği basit görünen ama çok etkili araçlar bizim çabalarımızı dumura uğratacak sonuçlar çıkarabiliyor.