Ahmet Davutoğlu istifa mı Ediyor? İşte o Sözü

Ahmet Davutoğlu istifa mı Ediyor? İşte o Sözü

AK Parti oy sonuçları sonrası Başbakan Ahmet Davutoğlu 'nun 'iktidar olamazsak istifa ederim' sözleri gündeme geldi. Başbakan Davutoğlu istifa edecek mi?

2015 Genel seçim sonuçları AK Parti'nin tek başına iktidarına son verdi. 276 milletvekili çıkaramayan AK parti ancak koalisyon kurabiliyor. Ortaya çıkan bu tablo da gözler Başbakan Ahmet Davutoğlu'na döndü. Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatay mitinginde yaptığı açıklamada '8 Haziran sabah iktidar olamazsak istifa ederim' demişti. 

7 Haziran genel seçimlerinin sonuçları büyük oranda belli oldu. Şu anki sonuçlara göre %40 civarında oyu bulunan AK Parti tek başına iktidar olamıyor. Başbakan Ahmet Davutoğlu Hatay'da yaptığı mitingde AKP'nin iktidarı sürdürememesi durumundaistifa edeceğini söylemişti.

HATAYLILAR ŞAHİT OLSUN 'İSTİFA EDECEĞİM'
Ahmet Davutoğlu, 7 Haziran’da çıkacak sonuçlarla başarısız olan liderleri istifaya çağırarak şunları söylemişti;

"Demirtaş, Kılıçdaroğlu, Bahçeli ben hazırım mümkün değil ama seçimi kaybedersek ertesi gün bırakacağım. Siz bırakmaya hazır mısınız koltukları? 'Hataylılar şahit olsun. Bütün milletimin huzurundan meydan okuyorum. 8 Haziran Sabahı eğer AK Parti iktidarını devam ettiremez, en büyük parti olmaz seçimi kazanamazsa ben 8 Haziran günü istifa edeceğim.."

DAVUTOĞLU İSTİFA EDECEK Mİ?

Bu sorunun yanıtını iktidara yakınlığı ile bilinen Yeni Şafak Gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi verdi. Selvi'nin yorumuna göre Davutoğlu istifa etmeyecek. Selvi Davutoğlu'nun Hatay konuşmasını hatırlarak şöyle yazdı;

Bu durumda daha önce seçimlerden birinci parti olarak çıkmazsa istifa edeceğini açıklayan Başbakan Davutoğlu'nun istifa etmesini gerektirecek bir durum yok. Seçmenin sandıkta yaptığı uyarıyı dikkate alarak yeni AK Parti'yi inşa etmek gibi bir sorumlukla karşı karşıya. Seçim sonuçlarına bakıp AK Parti için yapılacak yorumlar için henüz erken.