Ahmet Davutoğlu: Cemaat On İsme Kahhariye Okuyor

Ahmet Davutoğlu: Cemaat On İsme Kahhariye Okuyor

Ahmet Taşgetiren bugünkü köşesinde Davutoğlu'nun sözlerine yer verdi. Davutoğlu Cemaat'in on isme Kahhariye duası okuduğunu söyledi.

Star Gazetesi yazarı Ahmet Taşgetiren bugünkü köşesinde çok çarpıcı bir konuyu gündeme getirdi. Taşgetiren Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile aralarında geçen konuşmaları köşesine taşıdı ve Cemaat hakkında dikkat çeken bir ayrıntı verdi.

CEMAAT 10 İSME KAHHARİYE OKUYOR

Ahmet Taşgetiren'in ifadelesine göre, Ahmet Davutoğlu Cemaat'in 10 isme Kahhariye duaları okuduğunu ve bu 10 isim arasında kendisinin de bulunduğunu üzülerek söylemiş.

KAHHARİYE DUASI NEDİR

Kahhariye duasında ilahi adaletin gerçekleşmesi için Allah’a yakarılır. Kahhariye duaları, onulmaz hatalar işledikleri halde hiçbir kurtuluş gayreti göstermeyen kafir ve zalim bir toplumun sınır tanımaz ayartılarına karşı Allah’tan istenen bir tür yardım, görece başarısızlıkların itiraf edilip Allah’a tevekkül etmektir.

Kahhariye duası Allah yolundan alıkoyan zalimlerin egemenliklerinin sona ermesi için yardım dilemektir. Zalimlerin kahrolmasını istemektir. Çünkü bir kötülüğün gerçekleşmesi değil, İslam’ın zaferinin önündeki engellerin kalkması istendiğinden iyiliğin hakimiyeti için çağrıda bulunulmaktadır.