Ahmedinejad’dan  Kasım Süleymani’nin Şehadeti Münasebetiyle Mesaj

Ahmedinejad’dan Kasım Süleymani’nin Şehadeti Münasebetiyle Mesaj

Ahmedinejad’dan Kasım Süleymani’nin Şehadeti Münasebetiyle Mesaj Yayımladı

Doktor Mahmut Ahmedinejad yayınladığı mesajında, İmam Hamanei’nin güçlü kollarından biri olan General Kasım Süleymani’nin şehadetinden dolayı baş sağlığı diledi.

 
Mahmut Ahmedinejad’ın mesajının metni şöyledir:
 
Bismillahirrahmanirrahim
 
انا لله و انا الیه راجعون
 
(Hepimiz Allah’tan geldik ve dönüşümüz yine O’nadır)
 
Amerika hükümetinin gerçekleştirdiği kanlı terör saldırısından sonra, General Hacı Kasım Süleymani, ömür boyu hiç durmadan süren çabalarının ve sayısız tehlikeli meydanlarda bulunmasının ardından şehit dostlarının arasında katıldı.
 
O, kutsal Savunmanın komutanlarından ve gazilerindendi ve aynı zamanda askeri operasyonların yönetiminde ve planlanmasında eşsiz simalardan biriydi ve İmam Hamanei’nin en yakın dostlarından ve güçlü kollarındandı.
 
Onun, bölgenin tüm önemli alanlarında ve Amerika karşıtı direniş hareketinin örgütlenmesindeki rolü çok önemliydi.
 
Bu acı olaydan ve General Kasım Süleymani’nin ve beraberindeki dostlarının şehadetinden dolayı üzülerek İmam Hamanei’ye, şehitlerin ailelerine, yakınlarına ve arkadaşlarına baş sağlığı diliyorum.
 
Bölgenin basiret sahibi ve bilinçli halklarının, bölgede güvenlik, dostluk ve kardeşlikle birleşeceğinden ve yabancılara bölünme, işgal, yağmalama ve müdahale yolunu kapatacağından eminim.
 
Hegemonya rejimi, planlardan ve eylemlerden faydalanamayacaktır.
 
Allah-u Teala’dan halkların onurunu yüceltmesini ve insanlık düşmanlarını ve müstekbirleri zelil etmesini niyaz ediyorum.