Ahihud Kooperatifi, Akka'da Mezarlığı İnek Barınağına Dönüştürdü

Ahihud Kooperatifi, Akka'da Mezarlığı İnek Barınağına Dönüştürdü

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki Akka kentine bağlı El-Birve köyü enkazı üzerinde kurulu Ahihud kooperatifi yönetimi, köydeki Müslüman ve Hıristiyan mezarlıklarının saygınlıklarını çiğneyerek, mezarlıkları inek barınağına dönüştürmek için toprakla

İşgal altındaki Filistin topraklarındaki Akka kentine bağlı El-Birve köyü enkazı üzerinde kurulu Ahihud kooperatifi yönetimi, köydeki Müslüman ve Hıristiyan mezarlıklarının saygınlıklarını çiğneyerek, mezarlıkları inek barınağına dönüştürmek için toprakla doldurdu.

El-Aksa Vakıf ve Kültür Mirası Müessesesi, bugün (5 Şubat Perşembe) konuyla ilgili bir bildiri yayınladı. Filistin Enformasyon Merkezi'ne ulaşan bildiride, işgal yönetiminin söz konusu adımı konusunda uyarıda bulunularak, mezarlığın inek barınağına dönüştürülmesinin ölülere karşı saygısızlık ve ihlal olduğu ifade edildi.

El-Aksa Müessesesi kutsal mekanlar dosyası sorumlusu Abdülmecid İğbariyye, Ahihud kooperatifi yönetiminin yaptığının El-Birve köyündeki Müslüman ve Hıristiyan mezarlıklarına açıkça saldırı olduğunu, insan aklının, ahlakın ve uluslararası hukukun böyle bir girişimi reddettiğini söyledi.

Dün mezarlığa giderek yerinde incelemelerde bulunan İğbariyye, inek barınağı yapmak için ölülere saygısızlık eden Ahihud kooperatifi yönetimini şiddetle kınadı.

Kooperatif yönetiminin yıllardır ihlallerini sürdürdüğünü kaydeden İğbariyye, Müslüman ve Hıristiyan mezarlıkları üzerinde birçok ahır yapıldığını belirtti.

fiem