"Ahdimize Bağlı Kalacağız"

"Ahdimize Bağlı Kalacağız"

Hamas lideri İsmail Heniyye, "İslam ümmetinin Kudüs ve Filistin’deki mukaddes mekânlarını koruma ahdimize bağlı kalacağımızı bir kez daha buradan ilan ediyoruz.” dedi.


Filistin Enformasyon Merkezi'nde yer alan habere göre Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniyye, ilk kıblemiz Mescid-i Aksa’nın, İsrail ile savaşın merkezinde yer aldığını belirterek tüm ümmete birlik çağrısı yaptı. 

Merkezi Lübnan’ın başkenti Beyrut’ta bulunan Uluslararası Kudüs Vakfı’nı ziyaret eden Heniyye, Mescid-i Aksa başta olmak üzere bölgedeki sıcak gelişmeler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

Yaptığı açıklamada Heniyye, “Mescid-i Aksa başta olmak üzere İslam ümmetinin Kudüs ve Filistin’deki mukaddes mekânlarını koruma ahdimize bağlı kalacağımızı bir kez daha buradan ilan ediyoruz.” dedi. 

Filistin’in hiçbir karış toprağını işgalcilere bırakmayacaklarına vurgu yapan Hamas hareketinin lideri Heniyye, “Mescid-i Aksa sadece İslam ümmetinin hakkıdır. İşgalci İsrail’in Filistin topraklarının altında veya üstünde hiçbir hakkı yoktur.” ifadelerini kullandı.