Abdurrahman Dilipak

Abdurrahman Dilipak

Ah şu bizim Yeni Akitçiler

Neyse bu askeri şûra da bitti. 30 Ağustos"ta da bir resepsiyon krizi yaşanmazsa iyi olur.

Ama bu iş burada bitmiyor. TSK ile ilgili yapılması gereken daha çook iş var.. En başta YAŞ"ın yapısını yeniden bir gözden geçirmek gerek. Şu İç Hizmet Yönetmeliği ne menem şeyse, Genelkurmay Başkanının hiyerarşideki yeri, Yüksek Yargı, TSK"nın denetimi gibi daha birçok sorun var, ama işler yoluna girmeye başladı diyebiliriz sanırım bu gelişmelerden sonra..


Bu arada İnternet Andıcı ile ilgili yeni bilgilere ulaşıyoruz. Meğerse Vakit"in başına gelenlerin arkasında da TSK içindeki aynı çete varmış. Şu 312 General davası da Allah bilir bunların başının altından çıkmıştır. Karakaya ve Maden"in gözaltına alınması da bunların başının altından çıkmış olabilir.. Benim ev davam da muhtemelen böyle bir operasyonun ürünüdür.. Vakit"in taranması, Tolon davası filan..

Bundan sonra birilerinin çok da fazla direneceklerini sanmıyorum..

Bu adamlar bir garip, bir yandan devasa işlerle uğraşıyorlar, sonra gidip bir gazeteyle, belli kişilerle, o da yetmiyor, kızını, damadını devlette işe sokmak için usulsüz işler yapıyorlar..

"Paşa, kızını bir işe sokmak isteyecek de iş mi bulunmayacak" diye düşünebilirsiniz, ama durum ortada.

Evet, "Devlet kapısında maaş mı veriyorlar adama, hangi holdingi, hangi bankayı aradı da paşa kızını işe almadılar." diye düşünmek de mümkün..

İşte işin püf noktası burada. Paşa özel bir şirkette adının kullanılmasını istemiyor olamaz mı?. Devlet kapısı garantili bir iş, ileride belli yerlere gelmek için kariyer kapısı olabilir..

Hadi bir de, işe yerleştirme ile başka bir senaryo yazalım: Paşa oradaki bir usulsüzlüğü daha yakından izlemek için kendi ailesinden birini görevlendirerek, belki bir yolsuzluğu caydırmak ya da izlemek istiyor olamaz mı?

"Ne yani kocaman paşa, kızına iş bulmak için mevzuatı hiçe sayıp, kızını işe mi sokuyor" demek istiyorsunuz, diyebilirsiniz elbette!

O puan meselesi de kafa karıştıran bir konu. Hani puanı düşük, buna rağmen ataması yapılıyor ya. Paşa çocukları en iyi okullarda okumuyorlar mı? Başarısız olmaları sözkonusu olabilir mi?

Şimdi gel de inan, darbe yapmalarından söz eden kocaman ORpaşa"lar, kendi çocuklarını işe yerleştirmek istiyor, onu da yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar, yani şimdi olacak iş mi bu!

Yener Dönmez kardeşim nereden buluyorsun sen bu belgeleri ya hu! Kim çıkartıyor bunları.

Yoksa Genel Müdür denen adam, sakın bu muhterem paşalarımıza bir tuzak filan kurmuş olmasın..

Şimdi bu Eda kızımız nerede, o da istifa etmiş olabilir mi bu arada..

Yarın biri çıkıp Eda kızımızın yaptığı işleri, işe gidip geldiği günlerin çetelesini çıkartıp hesap sormaya kalkarsa ne olacak?

Bu iş Koşaner"in gelini, Taşdeler"in kızından ibaret mi, insanı meraklandırmayın, sırada kimler var?

Sadece OR seviyesinde mi, oluyor bu işler..

"Şirket menfaatlerimiz paralelinde uygun olacak bir kadroda işe yerleştirilmesi". Oh be, "görülen lüzum üzerine". "Personel Değerlendirme Kurulu" zaten işin kandırmacası. Emir-Komuta içinde işler yoluna konuluyor..

Şimdi, aynı işyerinde işe girmek için sınava girip de işe alınmayanlar dava açarlarsa ne olacak..

Sahi şimdi HAVELSAN Genel Müdürü Yarman"ı kim kurtaracak! Bakalım bu mızrağı nasıl çuvala sokacaklar.. Yoksa bu işleri kurcalayanlar da TSK"yı yıpratmak için mi yiyorlar bu haltları!

28 Şubat günleri olacaktı da, bunları yazacaklardı, görürlerdi günlerini.. Kimlerin eline kaldı memleket görüyor musunuz? Baldırı çıplaklar hesap sormaya kalkıyorlar!

TSK Güçlendirme Vakfı"na bağlı ASELSAN, HAVELSAN, TAI, Mehmetçik Vakfı, OYAK..Yarın buralar da denetime açılınca, 10 yıl geriye giden soruşturmalar yeni dalgalara sebeb olabilir..

Bizden kimse hesap soramaz havasında işlerine geldiği gibi davranmışlar bugüne kadar. Şimdi paniklemiş vaziyetteler. Bu durumda üst üste açık veriyorlar..

Bugüne kadar olanlar karşısında sessiz kalan muvazzaf ve emekliler de artık konuşmaya başlarsa şaşmamak gerek..

Hele YAŞzedeler TSK"ye bir geri dönsünler, onlar, kim kimdir, kim ne yapıyor, kimin eli kimin cebinde, kim kimin adamı, bu işleri daha iyi bilirler.. Bu tezgahlarda iş bitirenler için gelen günler geçen günleri aratacak gibi gözüküyor..

Selam ve dua ile.
 
akit

Bu yazı toplam 1718 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Yazılar