Ağlayarak Veda Etti

Ağlayarak Veda Etti

Zafer Çağlayan, "Bu konuda daha fazla güçlü olduğumu bana düşmanlık yapanlara haykırıyorum. Asla ailemi mahçup edecek bir tutum içinde olmadım" dedi.

Ekonomi Bakanlığı devir teslim töreninde konuşan Zafer Çağlayan, "Bu konuda daha fazla güçlü olduğumu bana düşmanlık yapanlara haykırıyorum. Asla ailemi mahçup edecek bir tutum içinde olmadım" dedi. Kendisiyle ilgili iddiaları yalanlayanÇağlayan'ın konuşması sırasında gözlerinin dolması dikkat çekti.

Çağlayan'ın açıklamalarından satırbaşları;

"İnanıyorum ki Başbakan Erdoğan ve kadrosu olarak bizler bunları daha fazla rahatsız etmeye devam edeceğiz. Ustalıkla düzenlenen bir komplo ile karşı karşıyayız. Basında bu komplonun başladığı ilk gün saat 07.00'de operasyon başladı. Saat 07:30'da Başbakan'a 'görevden affımı istiyorum' dedim. O anda görevimden ruhen ayrılmıştım.

Çağlayan konuşma yaptığı sırada gözyaşlarına hakim olamadı.

'OLAY BAŞBAKAN'A YÖNELİK'

Makine mühendisiyim. Çeliğin nasıl daha sert olacağını bilirim. Bana düşmanlık yapanlara buradan haykırıyorum. Allah'ın izniyle göreceksiniz herşey gün yüzüne çıkacak. Olay en dürüst en babayiğit çalışan Başbakan'a yöneliktir. Yokluğu da gördüm zenginliği de. 5 kardeşli 7 nüfuslu ailenin ortanca çocuğuydum. 2007'de siyasete girdim Başbakanımızın davetiyle. 6 buçuk yıldır milletvekili maaşımın tek kuruşuna el sürmedim. Benim maaşımla her ay 100 çocuğumuz burs alıyor.

"FAİZ LOBİSİNİN AYAĞINA BASTIK"

Maalesef ülkemiz üzerinde oynanan bu çirkin tezgahın ekonomimize olumsuz etkisine üzülüyorum. Biz faiz lobisinin ayağına bastık. Hayatımız yettiği sürece faiz lobisinin ayağına değil damarına basmaya devam edeceğiz.

"ŞUAN DOLAR TARİHİ SEVİYEDE"

Bu süreçte dış güçlerin etkisi oldu. Düşen faizlerin ardından bugün maalesef faizler yüzde 10'lara dayandı. Şu an dolar tarihi seviyesine geldi. Yaratılmak istenen şey bir kaos Türkiye'yi yeniden ekonomik anlamda sıkıntıya sokmak...

"HERKES YAPTIĞININ HESABINI VERECEK"

Biz her ekonomik krizden daha başarılı çıkmayı başardık. Herkes yaptığının hesabını verecek. 6 buçuk yıl bakanlık yapmış bir insanım Bakanlık ne bana babamdan kaldı ne de benden çocuklarıma kalacak. Son 4 buçuk yılda buradaki ekibimle, çaycıma varıncaya kadar, rekorlar yazdık. Göreve geldiğimde ihracat 102 milyar dolardı. Şimdi 152 milyar dolara çıkardık."