AGD ve Hamas Kudüs Konferansı Düzenliyor

AGD ve Hamas Kudüs Konferansı Düzenliyor

GD ve Hamas bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kudüs ve Filistin için Çalışan Gençlik Hareketleri Platformu tarafından ortaklaşa düzenlenen program bu sabah saatlerinde başladı.

AGD ve Hamas bünyesinde faaliyetlerini sürdüren Kudüs ve Filistin için Çalışan Gençlik Hareketleri Platformu tarafından ortaklaşa düzenlenen konferans bu sabah saatlerinde başladı.
 
‘Kudüs’ü hep birlikte özgürleştireceğiz’ temasıyla ilk defa yapılan uluslararası konferansın hem Türkiye’de ve hem de yurtdışında büyük ses uyandıracağı belirtiliyor. Genç dimağlara ‘Kudüs Şuuru’nu aşılaması beklenen programın büyük merak uyandıracağı da gözüküyor. Özellikle son yıllarda Filistin’de Müslümanlara yönelik baskı ve şiddetin artması, Kudüs’e ilişkin Siyonist planların hızla uygulamaya konması bakımından dikkat çeken konferansta önemli konular görüşülecek. 
 
KONFERANSA ÜST DÜZEY KATILIM
 
İstanbul’da iki gün boyunca sürecek olan konferansa üst düzey katılımların olacağı da kesinleşti. Tunus NAHDA Hareketi’nin Lideri Raşid el Gannuşi’nin yanı sıra Sudan Gençlik ve Eğitim Bakanı Suad Abdurrezak, HAMAS’ın Kadın Kolları Başkanı olarak bilinen Filistin İçin Çalışan Kadınlar Hareketi  Kadın Kolları Başkanı Emel Halife, Filistinli Alimler Birliği Genel Sekreteri Nasır Fadala, Arap Dünyasının önemli Gazetecilerinden Mahmud Murad ile birlikte 40 ülkeden gençlik hareketlerinin liderleri ile önemli isimler konuşmacı olarak katılacak. Yetkililerden edindiğimiz bilgilere göre ise konferansa güvenlik gerekçesiyle ismi açıklanmayan üst düzey bazı katılımcıların daha olacağının da kesinleştiği ifade edildi. 
 
SONUÇ BİLDİRGESİ AÇIKLANACAK
 
Kudüs meselesi ve Filistinlilerin durumu başta olmak üzere Ortadoğu’da yaşananların da ele alınacağı uluslararası konferansın sonunda ise bir sonuç bildirgesinin açıklanacağı kaydedildi. Bu yıl ilki düzenlenen programın bundan sonra da düzenleneceği, Kudüs meselesinin ümmetin en önemli mücadelesi olduğu her yıl tekrarlanarak devam edileceği belirtildi. 
 
TEMELLİ:  KUDÜS, ÜMMETİN TOPYEKÜN MESELESİ
 
Düzenlenen programın koordinatörü ve ADG Genel Başkan Yardımcısı Mahmut Temelli, Kudüs’ün sadece bir milletin ve bir bölgenin sorunu olmadığını Kudüs’ün ümmetin topyekün bir meselesi olduğunu ifade ederek, özgür Kudüs’e giden her yolda çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. Temelli, Ortadoğu’da yaşanan iç karışıklıklardan en çok Filistin mücadelesinin etkilendiğini de aktararak, sorunların çözümü için Kudüs meselesinin en büyük sorun olduğunu bu minval üzere ümmetin birlikte mücadele etmesi gerektiğine işaret etti.