Ağaoğlu, Ahmet Hakan’a Hürriyet’e Tam Sayfa ilanla Yanıt Verdİ

Ağaoğlu, Ahmet Hakan’a Hürriyet’e Tam Sayfa ilanla Yanıt Verdİ

Darbe girişiminde yaşamını yitirenlerin ailelerine ev yapacağı iddiasıyla Levent’teki askeri arazilere ‘göz koyan’ müteahhit Ali Ağaoğlu, kendisini eleştiren yazar Ahmet Hakan’a, köşe yazdığı Hürriyet gazetesinden tam sayfa ilanla yanıt verdi.

Darbe girişiminde yaşamını yitirenlerin ailelerine ev yapacağı iddiasıyla Levent’teki askeri arazilere ‘göz koyan’ müteahhit Ali Ağaoğlu, kendisini eleştiren yazar Ahmet Hakan’a, köşe yazdığı Hürriyet gazetesinden tam sayfa ilanla yanıt verdi.

Ağaoğlu’nun darbe girişiminde hayatını kaybeden yurttaşlar için ev yapacağını ilan etmesinin ardından Hakan’ın buna cevabı “Hemen ve derhal… Bu Ali Ağaoğlu denilen… Darbe fırsatçısına… Şehit istismarcısına… Bir devlet ya da hükümet yetkilisi… ‘Hadi oradan be! Sen anca avucunu yalarsın’ demelidir” olmuştu.

Hakan, dünkü köşesinde Ağaoğlu’nun kendisine gönderdiği mektubun bir kısmını yayımlamış, “Ne zaman bir yeşil alan imkânı doğsa, oraya bir beton kondurmak zorunda mısın be hey Ali Ağaoğlu! Bırak o güzelim alanı da yeşil kalsın yahu… Beton, beton, beton… Yeter! Yeter artık!” diye çıkışmıştı.

Hürriyet yazarı, Ağaoğlu’nu ‘samimiyet testi’ne sokarak bir de çağrı yapmıştı: “Şehit ailelerine için yanıyorsa… Tek derdin şehit ailelerine yardımcı olmaksa… Çıkar beklentin yoksa… Binlerce konutun var. İçlerinden üç yüz tanesini bağışla şehit ailelerine… Biz de sana ‘Helal olsun’ diyelim.”

Ev inşaatının amacı ailelerin acılarını hafifletmekmiş

Hakan’ın kendisine gönderdiği mektubun tamamını yayımlamadığını belirten Ağaoğlu, Hürriyet’e verdiği tam sayfa ilanla mektubun tam metnini paylaştı.

Daha önce “Benim vaadim her şehit ailesine bir ev vermek. Şu anda yaralılarımız var. Umarım sayı artmaz ancak eğer artarsa da her şehit ailesine bir ev yapmak istiyorum” diyenAğaoğlu, verdiği ilanla darbe girişimi gecesi hayatını kaybedenlere ev vererek onların acılarını ‘bir nebze’ olsun hafifletmeye çalıştığını öne sürdü.

‘Atatürkçü’ Hakan’a Atatürk resmi

ali agaoglu ilan

Ağaoğlu, Hakan’ın ‘kendisine çakarak reytingini yükseltme çabası’olduğunu de savundu.

Hürriyet yazarı, darbe girişiminin ardında Gülen Cemaati’nin olduğunun gündeme gelmesiyle birlikte Atatürkçü olduğunu ilan etmişti. Ağaoğlu’nun buna da bir yanıtı verdi: “Gönderdiğim Atatürk resmini duvara asıp asmadığını da bizzat gelip kontrol edeceğim; haberin olsun…”

Hakan, ‘Sen ne büyükmüşsün hey Atatürk!’ başlıklı yazısında“Artık ben de senin kadrini, kıymetini bilenlerdenim. Ben de Anıtkabir’ini ziyaret edeceğim. Ben de posterini duvarıma asacağım” diyerek, darbe girişiminin ardından Atatürk’ün değerini anladığını duyurmuştu.

‘Hey Ahmet Hakan!’

Ağaoğlu, o ilanda Hakan’a şöyle seslendi:

“Hey Ahmet Hakan!

Anlaşılıyor ki, yine sosyal medyadaki feraset yoksunlarının gazına gelip aynı kervana sen de katılmışsın.

Köşe yazısı yazdığın gazetedeki haberimi bir daha oku! Orada sadece şehit aileleri için inşa edeceğim konutlara yetecek kadar arsa önerisinde bulunduğumu, başkaca bir talebim olmadığını, adres gösterdiğim yerin konum itibariyle ’15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü görmesi nedeniyle anlamlı olması yanında burada inşa edilecek anıtsal özellikler taşıyan konutların şehit ailelerine kalıcı ve gelecek garantisi sağlayacağını, söz konusu girişimimle şehit ailelerinin acısını bir nebze olsun hafifletmeye katkı sağlamak dışında bir beklentim olmadığını, olamayacağımı anlayacaksın.

Bu tutumumla, ortaya koyduğun yaklaşımının köşendeki‘Şunları yapan FETÖ’ye hizmet eder’ başlıklı yazındaki‘talkımlar’dan hangilerine uygun düştüğünün takdirini de sana bırakıyorum.

İtiyad haline getirdiğin bana çakıp reytingini yükseltme çabanı anlayış ve tebessümle karşılıyor, sana kızamıyorum…

Benimle ilgili yazdığın haksızlıklarla dolu yazınla ilgili olarak bu açıklamaya köşende yer vermeni bekliyorum.”