Afganistan'da bir İlçe Taliban'dan Alındı

Afganistan'da bir İlçe Taliban'dan Alındı

Afganistan'ın Helmand şehrinde dört ay önce Taliban'ın aldığı Hanşin ilçesi geri alındı

aliban’ın yaklaşık 4 ay önce ele geçirdiği Afganistan’ın güneyindeki Helmand kentinin Hanşin ilçesinin kontrolü, tekrar Afgan güvenlik güçlerinin eline geçti.
Afganistan İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Sedik Sediki, yaptığı yazılı açıklamada, Hanşin'in Talibandan alınması için Afgan asker ve polisinin dün gece ortak operasyon başlattığını kaydetti.
Yaklaşık 10 saat süren operasyonun sonucunda bu sabah ilçenin alındığını belirten Sediki, ilçenin Afgan hükümetinin kontrolüne geçtiğini bildirdi.
Sediki, operasyon sırasında hem Afgan güçlerinin hem de Taliban’ın kayıp verdiğini ancak kesin sayısının henüz bilinmediğini ifade etti.
Helmand kentinin Hanşin ilçesi 5 Aralık 2015’te Taliban’ın ilçeye düzenlendiği eş zamanlı saldırıların sonucunda örgütün kontrolüne geçmişti.
Taliban'ın etkin olduğu vilayetlerden Helmand'ın Navzad, Dişu ve Bağran ilçeleri daha önce örgüt tarafından ele geçirilmişti. Kentin değişik bölgelerinde Taliban ile Afgan güvenlik güçleri arasında aylardır şiddetli çatışmalar devam ediyor.